Rasing pobedio u Valensiji

Izvor: B92, 17.Mar.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rasing pobedio u Valensiji



Fudbaleri Rasinga iz Santandera šokirali su u subotu Valensiju pobedom na Mestalji 2:0, u prvom meču 27. kola Primere. U dva večernja meča Maljorka je lako pobedila Betis 2:0, dok je Barselona bila ubedljiva u Uelvi - 4:0. U poslednjem meču dana na San Mamesu Osasuna je pobedila Atletik Bilbao 3:0.

U fantastičnoj pobedi Rasinga Nikola Žigić se nije upisao u strelce, ali je kod prvog gola Pedra Munitisa bio asistent.

Konačnih 2:0 postavio je Opriol >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u finišu meča. Valensija je porazom povećala zaostatak u odnosu na Barselonu na čak šest bodova.

Na Son Moišu meč je rešen već u prvih pet minuta, kada su Pereira i Morango postigli po jedan gol za Maljorku.

Samjuel Eto je u Uelvi pokazao koliko je nedostajao ekipi Barselone tokom višemesečne pauze. Kamerunac je već posle četiri minuta doneo prednost šampionu Španije, a pobednik je odlučen u finišu prvog dela. U samo stotinak sekundi Đanluika Zambrota i ponovo Eto pogodili su mrežu najstarijeg španskog kluba,

U drugom poluvremenu Barsa je lako sačuvala prednost, a tri minuta pre kraja Leo Mesi postavio je konačnih 4:0.

Katalonski klub tako je obezbedio prvo mesto u ligi i posle 27. kola, jer bi Sevilja morala da u nedelju pobedi Seltu sa 11 golova razlike da bi preuzela čelnu poziciju.

U Bilnau domaćin je bio bolji tokom prvih pola sata, ali je Osasuna iz prvog dobrog napada dobila penal, koji je Ivan Munjos pretvorio u 0:1.

Na startu drugog poluvremena Lopes je udvostručio prednost gostiju iz Pamplone, koji su do kraja potpuno kontrolisali igru.

Dvadeset minuta pre kraja Iskjerdo je posle sjajnog solo prodora postavio konačnih 0:3, a meč je umalo okončan incidentom. Najpre je isfrustrirani Aduriz napravio drugi žuti karton, a u poslednjim minutima na tribinama bilo je mnogo incidenata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.