Rašford je bljesnuo, ali ga je ovaj vršnjak zasenio

Izvor: Sportske.net, 07.Mar.2016, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rašford je bljesnuo, ali ga je ovaj vršnjak zasenio

Cela Evropa bruji o francuskom tinejdžeru koji je juče ukrao šou u derbiju Bretanje.

Supertalentovani napadač Rena Osman Dembele je dospeo na naslovnice svih francuskih sportskih listova zbog fantastične partije protiv najvećeg rivala Nanta.

'Kanarinci' su razbijeni rezultatom 4:1, to im je bio prvi poraz u prvenstvu još od novembra prošle godine, a glavni krivac za to bio je 18-godišnji Dembele koji je postigao het-trik, prvi u karijeri u seniorskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << konkurenciji.

Nagovestio je da će biti junak 'derbija Bretanje' već u prvom minutu kada je doveo Ren u vođstvo efektnim pogotkom. Dao je i treći i četvrti gol za domaće, koji su overili poker već u prvom poluvremenu.

Inače, Osman Dembele je najbolji strelac Rena u tekućoj sezoni, do sada je postigao 9 golova u Ligi 1.

Zanimljivo, trener Rolan Kurbe ga je 'bacio u vatru' ove sezone kada se povredio Pol-Žorž Ntep i u poptunosti ga zasenio svojim fantastičnim partijama. Osim odličnog njiha za gol, Dembelea odlikuje dobar dribling

Pari-Sen Žermen i Monako su već krenuli ozbiljno da se raspituju za njega, a očekuje se da u akciju stupe i engleski klubovi. Ipak, ukoliko se Ren domogne Lige šampiona, pitanje je da li će iko imati šanse da ga dovede u svoj tabor.

Osman Dembele je Renovo dete, prošao je čuvenu fudbalsku akademiju ovog kluba, nedavno je potpisao profesionalni ugovor kojim se obavezao na vernost klubu do 2018. godine.

U video prilogu pogledajte kako je ovaj mladić sinoć razbio Nant.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.