Raselova greška u koracima: Svi me mrze

Izvor: B92, 31.Mar.2016, 18:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raselova greška u koracima: Svi me mrze

Od njega se očekivalo da bar donekle nadoknadi odlazak Kobija Brajanta, ali je Deanđelo Rasel već u ruki sezoni napravio "grešku u koracima".

Rasel je uradio nešto što se nikako ne sme, snimao je privatni razgovor sa saigračem iz LA Lejkersa, zbog čega je bukvalno izopšten iz tima, a više nema ni podršku navijača.

Stejpls centar je izviždao mladog košarkaša u pobedi nad Majami Hitom u sredu uveče, što je samo pogoršalo njegovu situaciju.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Muka mi je od ovoga. Ne mogu nigde da se pojavim, a da me svi ne mrze. Borim se tako što mislim o tome gde sam, o košarci. Ako sam izgubio poverenje, radiću na tome da ga vratim. Oseća se negativna atmosfera u timu, ali ljudi smo. Ne osećam se izolovano, nadam se da ćemo rešiti problem. Šteta je napravljena, jedino što mogu je da se borim", rekao je Rasel.

Rasel je snimao razgovor sa Nikom Jangom koga je pitao o drugoj ženi, iako se on prošlog leta verio sa reperkom iz Australije, a to se pojavilo na Tviter nalogu za tračeve o poznatim osobama.

"Svi me znaju kao momka koji voli da se stalno šali, kao i on. Drugačije je kada si u društvu osobe koja ima iste karakteristike. S njim sam uvek mogao da razgovaram o svemu, uživao sam u našem prijateljstvu. Nisam imao nameru da uradim nešto što će to da ugrozi. Nisam želeo da to neko vidi, samo smo se šalili, zezali smo se sve vreme, govorili lude stvari. Bila je to šala, ne nešto namenjeno drugima da vide. Bilo je to samo za moje oči", rekao je Rasel.

Mladi igrač Lejkersa se izvinio Jangu za incident.

"Odmah sam mu rekao koliko mi je žao. Ne znam da li je prihvatio. Ne krivim ga", dodao je Rasel, ali izgleda da se Jang nije previše naljutio, "Mislim da je najbolje da Deanđelo i ja privatno rešimo situaciju, van medija. Moramo da sednemo i razgovaramo o tome. Šta je bilo, bilo je. Moramo raditi na tome".

Treneru Lejkersa Bajronu Skotu je pre svega krivo što je incident dospeo u javnost.

"Doživeo sam slične i gore stvari kao igrač. Potučeš se sa saigračem, ulaziš u sukobe, ali sve se rešava privatno i sve zaboraviš jer je bitan samo tim. Igrao sam sa momcima koji mi se nisu sviđali kao ljudi, ali su mi bili saigrači i izađeš na kraj s tim. Ne morate se međusobno voleti da biste biti tim. Svako je drugačiji", rekao je Skot.

Lider tima Kobi Brajant je pre svega istkao da ovakve situacije prođu vremenom.

"Sve što mogu da mu kažem je da svaki dan prolazi. Raznolikost u timu je uvek teška, posebno sa mladom grupom igrača. Uvek postoji iskra, posebno u teškoj situaciji, čak i kada to ne vidiš", rekao je Brajant.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.