Rasel: Red Bul je favorit – korak su ispred svih

Izvor: B92, 23.Feb.2024, 15:26

Rasel: Red Bul je favorit – korak su ispred svih

Vozač Mercedesa Britanac Džordž Rasel izjavio je da je ekipa Red Bul favorit za osvajanje titule u novoj sezoni šampionata Formule jedan.

"Red Bul je favorit i definitivno korak ispred svih ostalih. To se očekivalo", rekao je Rasel u Bahreinu.

Red Bul je prošle godine osvojio titulu u konkurenciji konstruktora, pošto su vozači ovog tima Maks Ferstapen i Serhio Peres pobedili na 21. od 22. trke. Šampionsku titulu u konkurenciji vozača odbranio je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ferstapen.

Rasel je propustio današnja predsezonska testiranja na stazi u Bahreinu. On će sutra izaći na stazu zajedno sa timskim kolegom Luisom Hamiltonom.

"Bilo je izazovno voziti prošlogodišnji bolid, Luis i ja nismo imali poverenje u njega. Nismo mogli mogli da napadnemo krivine srednje i velike brzine, a da zadnji kraj ne istupi i napravili smo zaista dobar korak u pogledu konstantnosti bolida. Prošle godine smo videli mnogo nedostataka na W14 i ekipa je obavila sjajan posao da ih ispravi", istakao je Rasel.

Nova sezona u šampionatu F1 počinje drugog marta trkom za Veliku nagradu Bahreina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.