Rapsodija u Pioniru - Zvezda pregazila Budućnost za 12 minuta!

Izvor: Sportske.net, 30.Dec.2018, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rapsodija u "Pioniru" - Zvezda pregazila Budućnost za 12 minuta!

Nisu mogli da požele lepši kraj kalendarske godine navijači Crvene zvezde mt:s. Crveno-beli završavaju godinu sa 13-0 u ABA ligi.

Derbi susretom između Crvene zvezde mt:s i Budućnosti Voli stavljena je tačka na 13. kolo ABA lige i kalendarsku godinu u regionalnom šampionatu.

Crvena zvezda mt:s upisala je trinaesti uzastopni trijumf u ABA ligi, pošto je večeras savladala aktuelnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << šampiona rezultatom 86:72 (23:11, 23:29, 17:23, 23:9) i tako potvrdila dominaciju na Jadranu.

Košarkaši Crvene zvezde mt:s odlično su otvorili večerašnji derbi u "Pioniru" i trojkama Boriše Simanića i Bilija Berona lako stigli do 6:0 već na startu utakmice.

Gosti su na kratak rafal Tomićevog tima odgovorili adekvatno, pa su vrlo brzo preko Nemanje Gordića stigli do prvog vođstva na večerašnjoj utakmici (8:9). Od tog momenta crveno-beli kreću u seriju i pre odlaska na prvu pauzu stiču dvocifrenu prednost (21:11).

Serijom 15:2 u drugom delu prvog kvartala domaći su stavili goste u neugodnu poziciju, ali je Budućnost u nastavku uspela da se vrati u meč i da pre odlaska na veliki odmor smanji zaostatak (46:40).

Zvezda je u prvom poluvremenu imala preko 50% uspešnosti u šutu iz igre, a bila je gotovo perfektna sa linije penala. Bili Beron (12 pts) i Stratos Perperoglu (10 pts) predvodili su domaće u prvom poluvremenu, ali je bilo evidentno da nedostaju poeni Džoa Reglenda.

Na startu treće četvrtine prazan hod ekipe Milana Tomića. Budućnost za pet minuta pravi seriju 10:1 i preuzima vođstvo, a nedugo zatim stiže i do maksimalnih 8 poena prednosti (55:63).

U tim momentima igračima Crvene zvezde ništa nije polazilo za rukom. Za osam minuta igre u trećem kvartalu Zvezda je imala 0 od 6 za tri i samo jedan pogodak u šutu iz igre! Na sve to nadovezala se slaba realizacija sa slobodnih bacanja, a gosti su u tim momentima pravili razliku na individualni kvalitet.

Veliki povratak crveno-belih usledio je u završnici treće deonice. Nakon tajm-auta Milana Tomića Zvezda preko Perperoglua i Cirbesa stiže do četiri brza poena, a zatim Beron sa penala (1/2) i Boriša Simanić trojkom vraćaju Zvezdu u rezultatski egal i najavljuju velika uzbuđenja u poslednjih deset minuta.

Serija koju su domaći započeli u završnici treće produžena je i na startu poslednje četvrtine. Računajući poene ubačene u završnici trećeg kvartala Zvezda je stigla do serije 16:0 i ponovo potpuno preuzela kontrolu nad rezultatom (71:63).

Videlo se u tim momentima da Budućnost nema odgovor na sjajnu igru crveno-belih i to potvrđuje podatak da su za šest minuta igre u poslednjoj četvrtini gosti ubacili samo 2 poena.

Veliki doprinos u tim momentima dao je Majkl Odžo koji je svih devet poena na večerašnjoj utakmici ubacio u poslednjoj deonici.

Najveći teret na večerašnjoj utakmici, baš kao i u prvom duelu dva tima u "Morači", poneo je Stratos Perperoglu koji je ubacio 23 poena (7/9 za dva) i zabeležio 3 skoka i 2 asistencije. Grka su pratili Boriša Simanić (14 pts, 11 sk), Bili Beron (13 pts) i Maik Cirbes (11 pts).

Najefikasniji u poraženom timu bio je Noris Kol sa 21 poenom i 3 asistencije, a Nemanja Gordić nije uspeo da nastavi sa dobrom igrom iz prvog dela pa je meč završio sa 14 poena i 3 asistencije.

Šok terapija tako nije dala rezultata u Budućnosti, pa Jasminu Repeši ostaje da podigne ekipu posle sedam vezanih poraza u svim takmičenjima.

Zvezda 2019. godinu dočekuje kao lider ABA lige sa skorom 13-0, a naredni meč očekuje je već 2. januara na startu Top 16 faze Evrokupa kada u Beogradu dočekuje Limož.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA liga: Budućnost ne može protiv Zvezde

Izvor: Vesti-online.com, 30.Dec.2018

Derbi 13. kola Crvena zvezda-Budućnost pripao je beogradskom timu 86:72...Košarkaši Zvezde ulaze u 2019. neporaženi - 13 utakmica i 13 pobeda...Domaćini u hali "Aleksandar Nikolić" su dobili revanš zahvaljujući odličnom startu i finišu utakmice...Već prva deonica je gotova dvocifrenom prednošću...

Nastavak na Vesti-online.com...

Zvezda nadigrala Budućnost za 13-0 u ABA ligi (VIDEO)

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Dec.2018

Košarkaši Crvene zvezde nastavili su pobedonosnu seriju u ABA ligi, pošto su večeras u derbiju 13. kola savladali Budućnost 86:72 (23:11, 23:29, 17:23, 23:9)...Zvezda je upisala 13. pobedu od starta sezone, drugu protiv aktuelnog prvaka, ponajviše zahvaljujući Stratosu Perperoglou sa 23 poena...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Po hitnom postupku - Budućnost sutra promoviše novog trenera

Izvor: Sportske.net, 31.Dec.2018, 00:07

Novi šef stručnog štaba stupiće na dužnost pre početka 2019. godine...Košarkaški klub Budućnost Voli stavio je tačku na turbulentnu 2018. godinu porazom od Crvene zvezde mt:s u okviru 13. kola ABA lige...Bio je to sedmi uzastopni poraz Podgoričana u svim takmičenjima, a pre utakmice klupsko...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.