Raport sa superligaške pijace

Izvor: Sportske.net, 27.Jun.2015, 12:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raport sa superligaške 'pijace'

Četiri nedelje pre početka nove sezone u Superligi klubovi uveliko rade na dovođenju pojačanja. Neki su već završili prelazni rok, za druge tek treba da počne. Evo šta je novo na superligaškoj "pijaci".

Sredinom nedelje preneli smo vam poslednje informacije sa superligaške "pijace" a domaći fudbal nam je takav da tokom prelaznog roka promene mogu da se dogode vrtoglavom brzinom.

"Večiti" kao i uvek vode glavnu reč kada je prelazni rok u pitanju ali ćemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << se ovde osvrnuti na dešavanja u ostalim klubovima koji će se naredne sezone takmičiti u Superligi.

Vojvodina

Fudbalski klub Vojvodina ostao je bez očekivanog pojačanja pošto je Mario Maslać (24) preko noći doneo odluku da se preseli u NK Osijek koji mu je ponudio bolje uslove od Novosađana i klubova iz Turske.

"Lale" su se već okrenule rezervnim opcijama a dnevni list "Sport" saznaje da su Lazar Rosić (Radnićki 1923) i Adnan Kovačević (Sarajevo) označeni kao potencijalna rešenja za štopersku poziciju.

Spartak

Kada smo već na severu recimo da se subotički Spartak pojačao Milanom Makarićem, doskorašnjim zadnjim veznim Vojvodine, koji je sa "Plavim Golubovima" potpisao dvogodišnji ugovor.

Na izlaznim vratima kluba sa severa Bačke nalazi se napadač Andrej Mrkela koji će u narednom periodu pokušati da pronađe inostrani angažman.

Borac Čačak

U čačanskom Borcu još uvek je aktuelno pitanje trenera. Pre pojačanja "Zebre" će morati da nađu novog šefa struke ali pregovori sa Nenadom Lalatovićem za sada ne daju rezultat. Kapiten Mario Maslać je otišao u Osijek, a klub će napustiti i Stefan Milojević koji danima ne dolazi na treninge.

Jagodina

U srcu Pomoravskog okruga situacija je znčajno drugačija nego što je to bio slučaj u prethodnim prelaznim rokovima. Fudbaleri Jagodine uglavnom "dižu sidro" a poslednji je klub napustio Dušan Martinović. Na izlaznim vratima nalazi se i Mile Savković koji ima ponude iz Turske.

Kada su dolasci u pitanju Jagodina bi trebalo da angažuje desnog beka Stefana Nikolića koji je prethodne nedelje dobio čiste papire od Vojvodine.

Javor

Ivanjičani su se već pojačali Eliomarom Silvom, a iz Donjeg Srema stigli su Đorđe Crnomarković i Zoran Švonja kao i napadač Bačke Marko Zečević. Doskorašnji napadač Vojvodine Jovan Stojanović takođe bi trebalo da pojača redove Javora.

Radnički Niš

Trener Radničkog iz Niša Milan Rastavac još uvek sklapa kockice a osnovni cilj je da se zadrži okosnica ekipe iz minule sezone. Crnogorac Risto Radunović pokušao je da se nametne kao pojačanje ali je ipak odlučio da napusti pripreme svestan da neće moći da se izbori za mesto u timu.

Novi Pazar

Novopazarci su u završnici radne nedelje promenili trenera pošto je Milorada Kosanovića zamenio bivši strateg Spartaka i Hajduka iz Kule Petar Kurćubić. Po svoj prilici klub će napustiti i Brazilca Bruno Matoš koji se nalazi pred vratima Crvene zvezde.

Rad

Kada je u pitanju ekipa sa Banjice trener Milan Milanović tvrdi da je prelazni rok praktično završen jer nakon starta priprema ne želi da eksperimentiše sa igračima koji bi se naknadno priključili. Recimo samo da je Ognjen Gnjatić nakon završetka saradnje sa "Građevinarima" produžio u Grčku gde je pojačao Platanijas iz Hanje.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.