Raosavljević: Grof pogodio pojačanja

Izvor: B92, 16.Sep.2015, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Raosavljević: Grof pogodio pojačanja

Sportski direktor Blažo Raosavljević kaže za Sport da je trener Miodrag Božović Grof bio uspešan u odabiru pojačanja.

“Stajali smo iza svih poteza i procena. Mnogi nisu hteli da prihvate činjenicu da treba verovati u Vieiru, koji je specifičan pogotovo posle lične tragedije, koja ga je zadesila na životnom polju. Ometale su ga povrede, ali je Božović ljudski postupao. Davao mu je po koji dan duže da ode u Portugaliju da se izleči i psihološki spremi. Za sve se >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odužio golovima protiv Partizana“.

“Smatram da je trener Miodrag Božović postavio nove zdrave temelje, a ujedno povećao lestvicu standarda. Tražio je da svaki naredni novajlija bude sve bolji, a kao bivši igrač oseća veliku pripadnost klubu. Noćima je birao igrače i pogodio u potpunosti“, dodao je sportski direktor crveno-belih za Sport.

Pregovori sa levim bekom Ibanjesom dugo su trajali, a nešto kasnije dovedeni su Srđan Plavšić i Slavoljub Srnić.

“Zbog Ibanjesa sam morao da upoznam i Zagreb. Tražio je do najsitnijih garancija, a sve dobijeno uzvraća na svakom treningu ili utakmici. Unosi energiju, uvek je gladan pobeda i svestan veličine dresa koje nosi. Donald je doneo sigurnost na sredini i pomogao Grujiću da se razvija u pravom smeru. Smatrali smo da Plavšić i Srnić imaju kvalitet i da su mladi. Zatezao je Spartak, a zajedno sa trenerom danima smo lomili Čukarički i mog dobrog prijatelja gazdu Obradovića. Jedini interes u našoj viziji je bio da Zvezda deluje moćno. Nismo se obazirali na pritiske da nas smenjuju neki novi koji treba da dođu posle izbora“, kaže Raosavljević.

Zvezda je trenutno prva na tabeli sa Superlige Srbije sa 23 boda, četiri više od Javora i osam od Partizana, koji ima utakmicu manje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.