Ranijerijev zahtev: Da lopta češće ide ka Mitru

Izvor: Mondo, 19.Jan.2019, 13:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranijerijev zahtev: Da lopta češće ide ka Mitru

Menadžer Fulama veruje u opstanak i traži od svojih igrača da više uključe srpskog centarfora u igru.

Foto: Dave Thompson/PA via AP/Tanjug

Fulam je pretposlednji na tabeli, ali njegov menadžer širi optimizam.

Prekaljeni Italijan Klaudio Ranijeri (67) veruje da će klub ostati u Premijer ligi, uprkos tome što je u ovom trenutku samo Hadersfild lošije plasiran od ekipe sa "Krejven Kotidža".

Ranijeri je preuzeo Fulam u novembru, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << otkaza koji je dobio Slaviša Jokanović, a ekipa je u 11 utakmica u svim takmičenjima ostvarila dve pobede, uz tri remija. Fulam je pretposlednji na tabeli i nalazi se pet bodova ispod crte, u zoni ispadanja.

"Naravno da sam pozitivan, mislim da ćemo na kraju opstati. Naravno da nije lako, ali ostaćemo u ligi", rekao je Ranijeri, preneo je Skaj.

Upitan da li je očekivao lakši posao u prvih nekoliko meseci u klubu, Ranijeri je rekao da je očekivao tešku sezonu u Fulamu.

"Kada dođete u Premijer ligu, važno je da shvatite kvalitet i tempo tih igrača. Nadam se da ćemo moći da uradimo nešto dobro za tim. Zadovoljan sam ekipom, pošto igrači veoma dobro treniraju. Naravno, u nekim mečevima za pobedu vam je potrebna i sreća. Protiv Barnlija smo izgubili, a da nam oni nisu šutnuli na gol. To je vrlo, vrlo bizarno, ali moramo nešto da uradimo", naveo je Ranijeri.

Foto: Dave Thompson/PA via AP/Tanjug

On je pokušao da uvede više discipline u odbranu, a govorio je i o napadaču Aleksandru Mitroviću. Srpski fudbaler je postigao dva gola u prvoj utakmici koju je Ranijeri vodio, protiv Sautemptona (4:2), ali je od tada postigao jedan gol. Ranijeri je rekao da važna ravnoteža u ekipi.

"Radim na tome kako da iskoristim svoje igrače u napadu i naravno, voleo bih više dodavanja za Mitrovića. Na trenizima je lakše nego na utakmicama. Takođe, treba pomoći i u odbrani, ne samo trojica ili četvorica pozadi, nego i ceo tim. U svakoj utakmici primimo gol i moram da pronađem rešenje za to", naveo je italijanski trener.

Upitan o rešenjima, Ranijeri je rekao da će klub možda morati da kupi nove igrače u zimskom prelaznom roku. U londonski klub već je došao Rajan Babel.

"Nadam se da će doneti iskustvo i kvalitet pošto je on izvanredan igrač. Takođe, nadam se i golovima, pošto su nam potrebni igrači koji znaju da šutnu na gol. On šutira dobro sa distance. To očekujem. Ako bude bilo dobrih prilika za dovođenje igrača, moj predsednik je spreman", dodao je Ranijeri.

Parovi 33. kola

u subotu

Vulverhempton - Lester 13.30

Bornmut - Vest Hem 16.00

Liverpul - Kristal Palas 16.00

Mančester junajted - Brajton 16.00

Njukasl - Kardif 16.00

Sautempton - Everton 16.00

Votford - Barnli 16.00

Arsenal - Čelsi 18.30

u nedelju

Hadersfild - Mančester siti 14.30

Fulam - Totenhem 17.00

Tabela: Liverpul 57, Mančester siti 53, Totenhem 48, Čelsi 47, Arsenal 41, Mančester junajted 41, Votford 32, Lester 31, Vest Hem 31, Everton 30, Vulverhempton 29, Bornmut 27, Brajton 26, Kristal Palas 22, Barnli 21, Sautempton 19, Kardif 19, Njukasl 18, Fulam 14, Hadersfild 11 bodova.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.