Izvor: MozzartSport.com, 08.Jul.2020, 14:54

Ranijeri i Kvaljarela ne veruju u moć Boginje

Sampdorija će do neophodnih bodova u borbi za opstanak teško u Bergamu, ali joj ostaje da se uzda u tradiciju

Djenovljanski klubovi odavno nisu delili istu sudbinu u finišu sezone. Đenova je u zoni ispadanja, Sampdorija nekako levitira iznad crte. Međutim, osam je kola do kraja, ništa još uvek nije gotovo i lako se može desiti da zamene pozicije, pogotovu posle derbija dela Laterna koji ih uskoro očekuje. Do tada, i jedni i drugi će morati da prikupe što više bodova, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << kako bi izbegli strepnju u finišu, iako će ih sasvim izvesno takav osećaj pratiti do kraja sezone.

A već danas, obe ekipe očekuju dosta teški, možda i najteži ispiti u preostalih osam kola. Sampdorija će na noge Atalanti (21.45), dok Đenova dočekuje Napoli (19.30).

Boginja provincije se ozbiljno zaletela i melje sve pred sobom. I nije to ništa novo, klub iz Bergama po povratku je samo nastavio tamo gde je stao po izbijanju pandemije korona virusa. Ekipa Đan Pjera Gasperinija je u daleko najboljoj formi na Čizmi, vezala je 11 pobeda u svim takmičenjima i u narednom kolu će protiv Juventusa pokazati koliko je Skudeto u nekom narednom periodu realan domet. Međutim, italijanski stručnjak ne želi da preskače stepenike kako bi do kraja sezone postavio rekord kluba po broju osvojenih bodova (72), postavljen u sezoni 2016/17. Uz to, ukoliko sačuva mrežu danas, biće to treća uzastopna utakmica u prvenstvu na kojoj Atalanta nije primila gol, što do sada još nije uspevala u ovoj sezoni. U odnosu na prethodni meč sa Kaljarijem, prema pisanju italijanskih medija u tim se vraćaju Papu Gomez, Robin Gosens, Duvan Zapata i Berat Đimšiti, dok bi Boško Šutalo mogao da upiše drugi uzastopni start.

Za Sampdoriju nije sve svako crno. Iako je očekuje najneugodnije gostovanje u sezoni, ekipa Klaudija Ranijerija može da se uzda u tradiciju. Naime, italijanski stručnjak je neporažen od Alatante na poslednjih 14 utakmica, tačnije od 1. novembra 1992. godine kada je izgubio sa Napolijem. Pritom, iskusnom napadaču Fabiju Kvaljareli, najboljem strelcu iz prethodne sezone Boginja provincije je uz Fjorentinu i Kjevo, omiljeni protivnik, s obzirom da joj je na 18 susreta mrežu pogađao 11 puta.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Posle tri vezana poraza, Dorija se trgla i u sudaru sa diretknim rivalima, Spalom i Lećeom, izvukla maksimalnih šest bodova, zahvaljujući kojima je na kratko pobegla od opasne zone. Ranijeri će prema najavama italijanskih medija u velikoj meri izmeniti startnu postavu, a svoje mesto u poređenju sa prethodnom utakmicom trebalo bi da sačuvaju samo čuvar mreže Emil Audero, centralni defanzivci Omar Koli i Maja Jošida, te vezista Andrea Bertolaći.

Đenovu sa druge strane danas očekuje nešto lakši zadatak, ali će finiš sezone na Luiđi Ferarisu biti paklen. Leće je neočekivano sinoć slavio protiv Lacija, što je u taboru Grifona aktiviralo lampicu za uzbunu. Ekipa Davidea Nikole sada se nalazi ispod crte i sve više joj preti opasnost od ispadanja u Seriju B, gde nije bila nepunih 13 godina. U odnosu na meč od pre tri dana samo trojica fudbalera će zadržati svoju poziciju od samog starta (Masijelo, Lerager, Perin), dok će Andrea Pinamonti, koji je golom u 96. minutu u prethodnom kolu protiv Udinezea doneo bod svojoj ekipi, biti nagrađen mestom u startnih 11.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Napoli je osvajanjem Kupa Italije obezbedio Ligu Evrope, pa kako ne može da se dokopa Lige šampiona, do kraja može da odigra za svoju dušu. Đenaro Gatuzo je svojim dolaskom “zategao” poslednju liniju, a njen najstandardniji član Kalidu Kulibali, kao i Dijego Deme, propustiće meč sa Đenovom zbog suspenzije. Kapiten Lorenco Insinje zacementiran je na levom krilu, Dris Mertens će odmoriti Arkadiuša Milika, dok je u triju Politano Kaljehon Lozano došao red na Italijana. Alan se vraća u tim, ali i pored toga, odsutnog Demea će zameniti Elif Elmas uz, u vezi neprikosnovenog Fabijana Ruiza i Stanislava Lobotku.

SERIJA A - 31. KOLO

Utorak

Leće - Lacio 2:1 (1:1)

/Babakar 30, Lućoni 47 - Kaisedo 5/

Milan - Juventus 4:2 (0:0)

/Ibrahimović 62 penal, Kesi 66, Leao 69, Rebić - Rabio 47, Ronaldo 52/

Sreda

19.30: (1,90) Fjorentina (3,50) Kaljari (4,10)

19.30: (5,60) Đenova (3,80) Napoli (1,63)

21.45: (1,35) Atalanta (5,30) Sampdorija (8,00)

21.45: (2,25) Bolonja (3,45) Sasuolo (3,15)

21.45: (1,50) Roma (4,30) Parma (6,50)

21.45: (1,65) Torino (3,80) Breša (5,50)

Četvrtak

19.30: (3,35) SPAL (3,35) Udineze

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.