Izvor: MozzartSport.com, 05.Dec.2020, 02:06

Rane su zalečene, ovakav Bolivar može do titule (VIDEO)

Sigurno slavlje ekipe Valtera Floresa protiv San Hosea - 2:0

Prvenstvo Bolivije juri ka ekspresnom završetku sezone. Ekipe u gotovo neverovatno zgusnutom rasporedu ne mogu da dođu do prave forme niti nekakve serije pobeda, pa je izvesno da ćemo gledati jednu od neizvesnijih bori sa šampionsku titulu u poslednje vreme. Da bi u finišu ipak mogao do šampionskog trona večeras je pokazao i Bolivar, koji je na svom terenu bez problema savladao San Hose i prišao vodećem Strongestu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << na dva boda zaostatka. Domaćin je uspeo da zaleči rane nakon debakla od Lanusa u Kopa Sudamerikana od pre dva dana, pa će do kraja sezone biti usmeren samo ka borbi za šampionski trofej- 2:0 (2:0).

U ovom trenutuktu, razlika između vodećeg tima i sedmoplasiranog Vilstermana, koji ima i utakmicu manje, samo je pet bodova, što jasno pokazuje kakva nas završnica šampionata očekuje.

Bolivar je večeras posao protiv San Hosea rešio u prvih 45 minuta. Gosti su poklekli pod uraganskim naletima ekipe Valtera Floresa i prilično lako poklekli na stadionu Ernando Siles u La Pazu. Domaćin je krenuo silovito ka golu Roberta Rivasa. Iskusni čuvar mreže gostiju je u nekoliko navrata zaustavljao topovske udarce domaćih igrača, a onda je poklekao u jednoj gotovo bezazlenoj situaciji u 14. minutu. Rivas je pogrešno procenio loptu kod kornera, zaplivao u prazno, što je iskoristio Hairo Kinteros i doveo Bolivar u vođstvo.

Ništa se nije promenilo ni u nastavku prvog dela igre. Domaćin je napadao i tražio priliku da reši pitanje pobednika do poluvremena. Lopta je u nekoliko navrata ozbiljno prohujala pored San Hoseovog gola, da bi se uskoro dogodio najlepši trenutak utakmice. Ervin Savedra je namestio loptu na 17-18 metara udaljenosti od Riverosovog gola, a onda je elegantno prebacio živi zid gostiju i postavio konačan rezultat utakmice.

Ozbiljna iz prvih 45 minuta omogućila je Bolivaru da u nastavku meča stane na loptu, zatvori puteve ka svom golu i onemogući protivnika da se vrati u igru. Ekipa Valtera Floresa se potrudila i da sačuva snagu za naredna dva meča koja je očekuju u rasponu od samo dva dana. Prvo je Bolivar dočekati Rojal Pari 7. decembra, a samo 19 sati kasnije gostovanće Nasionalu u Potosiju.

BOLIVIJA 1 - 15. KOLO

Četvrtak

Strongest - Santa Kruz 4:2 (3:1)

Rojal Pari - Atletiko Palmaflor 3:1 (2:0)

Nasional Potosi - Orijente Petrolero 2:1 (1:0)

Petak

Bluming - Real Potosi 2:1 (0:0)

Aurora - Olvejz Redi 1:1 (0:0)

Bolivar - San Hose 2:0 (2:0)

Subota

01.00: (2,15) Guabira (3,70) Horhe Vilsterman (2,80)

*** kvote su podložne promenama

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.