Ramsdejl: Nema više mentalnog bloka

Izvor: B92, 06.Avg.2023, 20:21

Ramsdejl: Nema više mentalnog bloka

Fudbaleri Arsenala osvojili su Komjuniti šild boljim izvođenjem penala (4:1) posle 1:1 u regularnom toku i nadoknade meča sa Mančester sitijem.

Bio je to meč koji tradicionalno najavljuje početak sezone u Premijer ligi, a slavio je vicešampion.

Sitiju tako nije uspelo da dobije tri meča za pehar na isto toliko uzastopnih mečeva, pošto su prethodno osvojili FA Kup i Ligu šampiona.

Siti je poveo golom Kola Palmera u 77. minutu, ali je u 11. minutu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadoknade izjednačio Leandro Trosar i doneo penale.

Golman Arsenala Aron Ramsdjel bio je presrećan po završetku susreta.

"Radili smo naporno za ovo. Dve godine! Nismo imali sreće koja nam je bila neophodna u proteklim sezonama. Danas se isplatilo i vratilo nam se. Nisam siguran šta će ovo značiti, deluje da je Siti malo van forme u pretsezoni. Za nas, ovo je velika izjava. Ovo je marker i sada znamo da možemo da pobedimo Mančester siti u utakmici od značaja. Ne znam šta će biti u sezoni, ali taj mentalni blok je pao. Spremni smo da napadnemo", rekao je Ramsdejl.

Novajlija u redovima Aresanala, vezista Deklan Rajs, kaže da je zbog ovoga i došao.

"Presrećan sam, ovo sam video kada sam dolazio. Tako sam srećan. Morate da budete strpljivi sa njima, imate te mini mečeve unutar samog meča, tako nam je menadžer i rekao. Ovo mi je prva pobeda za klub. U protekle tri nedelje trebalo je mnogo informacija prikupiti, svariti, voljan sam da učim i napredujem. Siguran sam da nešto možemo da postignemo ove sezone, moramo samo biti koncentrisani", rekao je Rajs.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.