Rampa za favorizovani Tunis: Zelenortska Ostrva do boda iz diskutabilnog penala (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 18.Jan.2015, 23:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rampa za favorizovani Tunis: Zelenortska Ostrva do boda iz diskutabilnog penala (VIDEO)

Izabranici Žorža Lekensa poveli golom Ali Mansera u 70. minutut, ali su puleni Ruja Aguasa osam minuta kasnije postavili konačan rezultat iz jedanaesterca koji je dosuđen zbog faula van kaznenog prostora - 1:1

Tunižani su na Kup afričkih nacija došli kao dvostruki šampion najkvalitetnijeg takmičenja na afričkom kontinentu, ali i jedan od retkih nacionalnih timova koji su kvalifikacije proli bez i jednog poraza. Ipak, za to nisu mnogo marila Zelenortskih Ostrva, koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << u drugom meču grupe B osvojili bod protiv favorizovanog rivala - 1:1 (1:0).

Tunis uglavnom držao kontrolu igre i vrebao svoju šansu da dođe do gola, ali su opasnije prilike imali reprezentativci Zelenortskih Ostrva. Ipak, to nije smetalo selekciji Žorža Lekensa da u 70. minutu dođe do vođstva. Muhamed Ali Manser  je nakon odlične akcije svog tima matirao nemoćnog Vozinju i doiveo Tunižane u vođstvo.

Igrači Ruja Aguasa se nisu predali u tom trenutku, već su pojačali gas, što je ubrzo rezultiralo izjenačujućim pogotkom. Ipak, čini se da je jedanaesterac koji je sviran zbog prekršaja nad Heldonom bio neregularan, jer je faul, ukoliko ga je uopšte bilo, napravljen izvan šesnaesterca. Ipak, to nije omelo „desetku“ Zelenortskih Ostrva da uzme loptu i preciznim udarcem sa bele tačke matira Ajmena Matlutija.

Taj pogodak doneo je i konačan rezultat ovog meča, iako su i jedni i drugi do kraja utakmice pokušali da dođu do sva tri boda.

GRUPA B:

Zambija - DR Kongo 1:1 (1:0)

/Singuluma 2 - Bolasi 66/

Tunis - Zelenortska Ostrva 1:1 (0:0)

/Ali Manser 70 - Heldon 78/

(FOTO: Action images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

KAN - Tunis nije mogao protiv Zelenortskih Ostrva! (video)

Izvor: Sportske.net, 18.Jan.2015

Jedan od najomiljenijih timova na KAN, Zelenortska Ostrva, bila su bliži pobedi protiv mnogo poznatijeg i renomiranijeg protivnika ako gledamo ceo tok meča, ali su na kraju ipak morali da podele bodove sa Tunisom.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.