Ramos - cene ga, mrze ga, ali on postavlja standarde

Izvor: Mondo, 22.Nov.2018, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ramos - cene ga, mrze ga, ali on postavlja standarde

Mnogi fudbaleri ne vole kapitena Real Madrida, mada je Lovren jedan od retkih koji to govori javno. Mnogi ga, ipak, cene.

Mnogi ga mrze, ali to neće reći.

(osim Dejana Lovrena)

Mnogi ga cene, ali to neće reći.

(osim Ajmerika Laporta)

Svojevremeno najskuplje plaćeni defanzivac u istoriji fudbala, dok njegov 65 miliona evra "buyout" transfer u Mančester siti nije "poništio" Virdžil van Dajk prelaskom u Liverpul za 24 >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << miliona više, nije se stideo da istakne kapitena Real Madrida, Serhija Ramosa, za merilo vrednosti u modernom fudbalu.

Laport, Francuz zbog kog je Atletik Bilbao pronašao "rupu" u sopstvenim pravilima selekcije, rekao je da ga javnost ne može smatrati konkurentom za najboljeg defanzivca sveta sve dok ne bude dostigao nivo na kom Ramos igra već godinama u Madridu.

Ne pominjući "prljavu" stranu karaktera španskog velikana, 24-godišnji defanzivac šampiona Engleske smatra da se kolege i on mogu meriti samo prema onome što Ramos radi na terenu i predstavlja u današnjem fudbalu.

"Da li želim da postanem najbolji defanzivac Evrope? Naravno! Svaki igrač će vam odgovoriti isto - ko ne bi voleo da bude najbolji?", uzvratio je Francuz pitanjem na pitanje.

Uz letošnji Komjuniti šild u kom je šampion pobedio osvajača FA kupa, Čelsi (2:0), Laport je već proveo na terenu 1.527 minuta i dao dva pogotka.

"Serhio Ramos je najbolji štoper u svetu u ovom trenutku, a nama ostaje da odgovorimo na standarde koje je on postavio", dodao je.

Ajmerik je, pored Vensana Kompanija, Nikolasa Otamendija i Džona Stonsa, deo štoperskog kvarteta koji je Pep Gvardiola okupio na "Etihadu", od kog zaziru mnoge navale u Engleksoj i ostatku Evrope. Međutim…

"Imamo velike štopere i svako može od nekoga nešto da nauči, ali da biste smatrali da imate prednost u odnosu na ostale, morate da imate ono što Ramos ima".

Laport je uveren da u Sitiju i Premijer ligi ima dobre uslove za napredak, naročito uz metode koje na treninzima primenjuje Pep Gvardiola.

"Na svakom treningu na kom se pojavite morate da radite veoma naporno, jer ne postoji drugi način da stignete tamo gde želite da budete. To nije tajna, niti magična formula - samo naporan rad i posvećenost", dodao je fudbaler, koji je ove sezone odigrao SVAKI minut u Ligi šampiona i Premijer ligi, odnosno kog je Gvardiola odmarao samo u dva meča Liga kupa sa Oksfordom i Fulamom.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.