Rakočević:Zadovoljstvo i gorčina

Izvor: B92, 22.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakočević:"Zadovoljstvo i gorčina"



Plejmejker Taukeramike Igor Rakočević je na svom debiju u plej-ofu ACB lige ostvario neočekivan učinak, zbog čega se nalazi na drugom mestu najboljih igrača završnice najjačeg španskog klupskog takmičenja. U prve dve utakmice četvrtfinala plej-ofa Taukeramika je pobedila Unikahu oba puta, najviše zaslugom srpskog reprezentativca. Tokom prvog susreta sa Unikahom uknjižio je 33 poena (postigao 31 koš za 10 minuta), dok je na drugom meču poentirao 30 puta.

>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />Iako je većina u hali u Malagi ustala da se zahvali "poklonom" košarkašu Taukeramike zbog igre koju je pružio na terenu, nekolicina navijača Unikahe je vređalo Rakočevića.

Srpski reprezentativac je uzvratio gestikulacijama, što je dodatno uzburkalo dvoranu.

„Sve vreme dok sam bio u igri čuli su se pogrdni povici. Čutao sam i igrao. Na žalost, kada sam izlazio iz igre, kada je cela hala počela da mi aplaudira, nekolicina je počela da me vređa. Nisam izdržao i uzvratio sam sa nekoliko gestikulacija. Znam da je trebalo da se iskontrolišem u tih nekoliko sekundi, ali jednostavno nisam mogao. Razumem da su bili revoltirani porazom, ali ne dozvoljavam da mi bilo ko vređa familiju. Izvinjavam se velikom delu publike koja me je pozdravljala, ali ne mogu toj nekolicini", izjavio je Rakočević po završetku meča.

Trener Taukeramike Božidar Maljković vrlo dobro poznaje Igora Rakočevića:

„Nisam najbolje video šta se dogodilo, ali sam siguran da Igor nije kriv. On ej veliki sportista i zaista ga vole u Malagi".

Pre dolaska u Taukeramiku, Igor Rakočević je nastupao za Crvenu Zvezdu, Budućnost, Minesotu, dok predhodne sezone nije mogao da nosi dres Real Madrida u plej-ofu zbog fizičkih problema.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.