Rakočević: Čast zameniti Bodirogu

Izvor: B92, 13.Feb.2015, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakočević: Čast zameniti Bodirogu

Proslavljeni srpski košarkaš Igor Rakočević potvrdio je za „Večernje novosti“ saznanja B92 da će naslediti Dejana Bodirogu na mestu potpredsednika KSS.

Bodiroga će se ubuduće posvetiti radu u bordu FIBA Evrope, a Rakočević bi trebalo da preuzme njegovu funkciju u Savezu na sednici Izborne skupštine 21. februara u Nišu.

Znam da sam predložen za mesto potpredsednika KSS i veoma sam motivisan da, ako budem izabran, pomognem u ostvarivanju interesa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << naše košarke u Evropi i dobrih rezultata reprezentativnih selekcija“, rekao je Rakočević.

Rakočević je tokom karijere igrao za Crvenu zvezdu, Budućnost, Minesota Timbervulvse, Pamesu, Real, Tau Keramiku, Efes i Montepaski. Sa reprezentacijom je osvojio zlata na Evropskom prvenstvu 2001. i Svetskom prvenstvu 2002, a bio je i na krovu ’Starog kontinenta’ sa omladinskim nacionalnim timom 1998.

Moje reprezentativno iskustvo datira još od juniorskih dana, tako da mislim da bih mogao da pomognem mladim igračima. Još ne mogu tačno da kažem kakva bih zaduženja imao, ali bila bi velika čast da zamenim Dejana Bodirogu, legendu naše i svetske košarke i da nastavim posao koji je uspešno radio u protekle četiri godine. Razgovarao sam sa predsednikom Draganom Đilasom, veoma sposobnim čovekom koga mnogo poštujem i totalnim zaljubljenikom u košarku. Drago mi je što se nastavlja sa praksom da što više sportista bude uključeno u rad Saveza“, naglasio je Rakočević.

Rakočević je svestan da pozicija prvog čoveka muške košarke nosi i ogromnu odgovornost.

„Ako budem izabran, radiću maksimalno ozbiljno i posvećeno. Imam integritet i nikakvi spoljni faktori ne bi mogli da utiču na mene“, istakao je Rakočević.

Ta promena trebalo bi da bude i jedina u najužem rukovodstvu KSS. Izvestan je reizbor Đilasa, kao i potpredsednika za takmičenje i žensku košarku Dejana Tomaševića i Ane Joković.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.