Rakijanje posle evropske elite

Izvor: Glas javnosti, 28.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rakijanje posle evropske elite

U moru neizvesnosti u vezi sa (ne)odlaskom fudbalera šampionskog tima iz Humske, ako ništa drugo, Partizan zna da će u narednoj sezoni sigurno moći da računa na usluge Antonela Žuke. Brazilac, koji je postigao sedam golova na 36 mečeva, najavio je da će i dogodine nositi „crno-beli“ dres.

- Ostajem u Partizanu, jer imam ugovor sa klubom i lepo mi je ovde. Za nekoliko dana putujem u Brazil na odmor i da provedem vreme sa porodicom. Vraćam se za 20 dana i tada ću početi da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se spremam za izazove koji nas očekuju sledeće sezone - još jednom je „gaučos“ demonstrirao profesionalnost.

Prisećajući se detalja iz nedavno završene sezone, Žuki je u najlepšoj uspomeni ostao derbi sa Crvenom zvezdom (1:1). Kako i ne bi, kada je bio junak meča i strelac pogotka koji je definitivno presudio pitanje prvaka.

- Imao sam povredu ruke, ali sam želeo da igram jer znam koliko znači derbi u Srbiji. Dao sam gol, a od tog meča počeli smo da podižemo formu. Želim da se zahvalim lekarima i terapeutima Partizana koji su me trpeli, jer sam bio mnogo nervozan dok sam se oporavljao od povrede.

SLAVIĆE SE TITULA

Posle naporne sezone, na red je došlo i vreme za slavlje, ali i nagrade. Pošto su prethodno nagrađeni sa 35.000 evra za „duplu krunu“, šampioni Srbije su titulu proslavili na splavu „Hua-Hua“.

A, u Zemunu od 12 časova „crno-beli“ koktelom obeležavaju i deset godina od osnivanja SC „Teleoptik“, jednog od najmodernijih sportskih fudbalskih centara u Evropi. Tri sata kasnije u Humskoj je zakazan i koktel povodom osvajanja titule i kupa.

Dolazak u Beograd bio je prvi Žukin profesionalni korak u inostranstvu.

- Kada sam dolazio u Partizan bilo mi je teško jer sam stranac i prvi put u životu sam otišao da igram van Brazila. Ipak, posle nekoliko dana svi su počeli da mi pomažu, tako da mi navikavanje na Srbiju i Beograd nije bilo teško. U Beogradu sam kao kod kuće. Ovo je moj grad! Poneo sam zastavu Srbije u Brazil da je promovišem - otkriva Žuka.

Još ranije se vodila polemika da li bi vezista Partizana mogao da zaigra za „orlove“.

- Sada ne mogu ništa da kažem. Bila bi to velika stvar za mene. Ko zna šta sve može da se desi u budućnosti.

Iako je već skoro godinu dana u Beogradu, Antonelo se tek nedavno upoznao sa pojedinim srpskim običajima.

- Sjajno je bilo, recimo, tucati se jajima na Vaskrs. Sve sam ih pobedio! A, posle utakmice u Kruševcu, probao sam i rakiju. Popio sam samo jednu, pošto je bila mnogo jaka. Obećavam, sledeću ću da popijem ako se plasiramo u Ligu šampiona - zaključio je Žuka.

Termin" gaucho" ne ide uz fudbalere iz Brazila. To se odnosi na fudbalere iz Argentine.

Ide.

Ukoloko je on iz brazilske savezne drzave Rio Grande do Sul, onda je on "gaucho", como Ronaldinho "Gaucho" iz Barselone.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.