Rajli dobio otkaz zbog dopinga

Izvor: TV Arena Sport, 13.Nov.2015, 11:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajli dobio otkaz zbog dopinga

Američki centar, Džordan Rajli, bio je pozitivan na antidoping testu zbog čega je rukovodstvo košarkaškg kluba Igokea raskinulo saradnju sa njim.

Rajli nije odigrao nijednu utakmicu u dresu Igokee, a dobio je otkaz.

Amerikanac je stigao među Aleksandrovčane krajem avgusta da bi ga klub suspendovao početkom oktobra, ali razloge suspenzije tada nije bio saopšten pošto su se čekali konačni rezultati nalaza.

"Testiranje nije urađeno na uobičajen >> Pročitaj celu vest na sajtu TV Arena Sport << način, slučajnim odabirom igrača po odluci Antidoping agencije, već smo tražili njihovu pomoć. Rajli je u klub došao sa dobrim preporukama nekoliko NBA trenera i skauta sa univerziteta. Imali smo informacije da poseduje zavidnu visinu, brzinu i snagu što nas je opredelilo da ga angažujemo.

Na treninzima nije pokazivao mnogo toga, a naš lekarski tim primetio je njegovu odsutnost, prekomerno znojenje i proširene zenice. Obzirom na to, napravili smo brzi test koji je bio pozitivan. Nakon toga pozvali smo antidoping agenciju, koja je došla na našu utakmicu u Mrkonjić Grad, uzela uzorke od četiri igrača, među kojima je bio i Rajlijev, da bi on tada prijavio da koristi lek aderal, koji mu je, navodno, propisao lekar u SAD. Po pravilniku Igokee, svaki igrač dužan je da prijavi svaku terapiju koju koristi, a Rajli to nije uradio. Zato je bio susprendovan i nije bio prijavljen za ABA ligu" - izjavio je lekar ekipe Aleksandar Jakovljević.

Igrač ima pravo da u roku od deset dana traži ispitivanje B uzorka.

Pogledajte u nedelju susret, sada već vodeće ekipe na tabeli ABA lige, Crvene zvezde koja će dočekati upravo Igokeu. Direktan prenos je od 17h na Arena Sport 1 kanalu.

Obezbedite naš paket na vreme i pratite najbolje sportske emisije. 
Odaberite svog operatera i prijavite se na linku Arena Sport paket
U roku od tri radna dana (nakon prijave), kontaktiraće vas operater radi sklapanja ugovora i aktivacije paketa.

Nastavak na TV Arena Sport...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TV Arena Sport. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TV Arena Sport. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.