Izvor: Blic, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajkard traži budilnik

Rajkard traži budilnik

Tri meča bez pobede u Primeri dovoljan su razlog za alarm u Barseloni! Šampion Španije je mimo očekivanja izgubio bodove u gradskom derbiju sa Espanjolom na 'Monžuiku' (3:1), i tako se još jednom potvrdilo da je takmičenje u Primeri veoma zanimljivo i da će trka za titulu do kraja biti veoma uzbudljiva.

Espanjol je poveo u 31. minutu preko Luisa Garsije, da bi Havijer Saviola na isteku prvog časa igre doneo izjednačenje. Kada su mnogi >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << očekivali da će finiš pripasti gostima sa 'Nou kampa', Espanjol je preko najboljeg strelca Raula Tamuda poveo sa 2:1, da bi u poslednjem minutu preko Rufetea samo potvrdio osvajanje bodova.

- Vreme je da se moji igrači probude! Uvek je nezgodno kada izgubite u derbiju, a u ovom meču igrali smo daleko ispod svog renomea. Espanjol nas je šokirao svojom agresivnošću, uz to su igrali veoma dobro. Ovaj rezultat treba da nam bude motivacija da budemo daleko bolji u utakmicama koje slede - rekao je Rajkard.

Da je Barselona u zimskoj krizi svedoče poslednji rezultati. Ekipa je u poslednjih pet mečeva zabeležila svega jednu pobedu, i to kod kuće protiv Sosijedada (1:0), 9. decembra. Na strani u poslednja tri meča nema pobede, 1:1 sa Levanteom, zatim 1:1 sa Hetafeom i, konačno, usledio je poraz od Espanjola. I Atletiko iz Madrida otkinuo je deo plena šampionu kao gost (1:1).

- Neću da se žalim na povrede i da u tome tražim razlog za neuspeh. Nije smak sveta, povrede svakako nisu razlog što smo izgubili od Espanjola. Nisam se žalio ni kad smo pobeđivali, pa neću ni sad. Ono što sam primetio jeste da smo često gubili duele na sredini, u pojedinim momentima igrači su bili loše pozicionirani, što je protivniku ostavljalo prostor za kontru - rekao je Holanđanin.

Ronaldinjo je u desetom minutu iz slobodnog udarca pogodio prečku. Da je bio malo precizniji, svi veruju, bilo bi drugačije na kraju. Zabrinut je i veznjak Inijesta.

- Potpuno smo podbacili. Ovo će nam biti dobra lekcija, uveren sam da gore ne možemo da odigramo - rekao je reprezentativac Španije.

Barselona ima dobar raspored u narednih pet kola, na 'Nou kampu' igra sa Himnastikom, Seltom i Rasingom, a gostuje Betisu i Osasuni, pa je to prilika da Katalonci poprave formu i sustignu Sevilju koja ozbiljno konkuriše za titulu prvaka.

Z. Kecman

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.