Rajevac: Pobedili smo velikog rivala

Izvor: Politika, 13.Jun.2010, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rajevac: Pobedili smo velikog rivala

Pretorija, 13. jun. – Za razliku od većine Srba kojima je poraz na početku velikog takmičenja u Južnoj Africi veoma teško pao, jedan je ipak imao razloga da bude zadovoljan. To je Milovan Rajevac, selektor fudbalera Gane. Posle pomalo neočekivane pobede, vidno uzbuđen je izjavio:

– Utakmica je bila veoma teška, naravno i za vođenje. S ovim momcima sam oko dve godine. Trebalo se koncentrisati svih 90 minuta i održati potreban nivo. Čestitam fudbalerima Srbije na izvanrednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << igri, kao i mojim izabranicima na upornosti, borbenosti i pobedi. Srbija je igrala taktički mudro, ali smo mi bili srećniji. Nadam se da će moji zemljaci, koji imaju izvanredne pojedince i selektora, u narednim utakmicama osvojiti šest bodova i da će zajedno s nama nastaviti takmičenje.

Rajevac je iskreno priznao da nije siguran da li bi ostao na mestu selektora da je Srbija pobedila i još jedanput ponovio da mu je žao naših igrača i dodao:

– Pokušao sam da se koncentrišem na posao i da ga odradim maksimalno profesionalno. Ne zaboravite da je srpska selekcija najviša na Mundijalu i da protiv nje ni malo nije lako igrati. Ponavljam, bili smo srećniji i želim Srbiji sreću u nastavku takmičenja.

Selektor Gane je istakao da je naša reprezentacija produkt nekadašnje „jugoslovenske škole fudbala” iz koje su prvi na svetskim prvenstvima zablistali Hrvati osvajanjem bronzane medalje 1998, a da za njima pristižu Slovenija i Srbija:

– Moji zemljaci su u silnom usponu od dolaska Radomira Antića i uveren sam da će tako i nastaviti. Reprezentacija je vratila veru u fudbal i osmehe na licima miliona Srba. Mnogo srpskih igrača igra u najjačim evropskim klubovima predstavljaju veliki potencijal da naprave značajan rezultat.

Rajevac je ocenio da su lopte kojima se igra veoma brze, da menjaju pravac i da su neugodne za golmane.

– Zato sam tražio od mojih igrača da šutiraju što češće. Jer, možete i iz slučajnog udarca da postignete gol.

Na kraju je naš stručnjak na klupi „crnih zvezda” zaključio:

– Nije još ništa odlučeno. Gledaćemo meč Nemačka – Australija. Ne smemo puno da slavimo ovu prvu pobedu neke afričke selekcije na ovom Mundijalu, koja mnogo znači svim zemljama Afrike. Vreme brzo prolazi i moramo da spremni dočekamo naredne okršaje, naročito sa Australijom, jer je to najteži meč za nas.

Đ. Smiljanić

objavljeno: 13/06/2010

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Rajevac: "Gorko-slatka pobeda"

Izvor: B92, 13.Jun.2010

Selektor Gane Milovan Rajevac izjavio je da je pobeda njegovog tima nad Srbijom za njega bila "gorko-slatka"...Rajevac je izjavio da je zadovoljan pobedom Gane, ali da mu je žao fudbalera Srbije. .."Naravno da je za mene lično, u mom poslu, ovo velika pobeda, ali mi je žao Srbije", rekao je Rajevac...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.