Rafinja se dogovorio sa Interom, posrednik je Luis Enrike! Čeka se Barsa...

Izvor: MozzartSport.com, 10.Jan.2018, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rafinja se dogovorio sa Interom, posrednik je Luis Enrike! Čeka se Barsa...

Nekadašnji trener Barselone Interov kontakt i spojnica u pregovorima

Đerar Deulofeu će u Napoli, Andre Širle je bio nerealna opcija, Bolonja previše za Simonea Verdija, ali zato Rafinja hoće! Inter bi ove zime mogao da dobije ogromno pojačanje u veznom redu, pošto je reprezentativac Brazila rekao "DA" na finansisjke uslove Nerazura.

Posao je, ipak, daleko od gotovog. Direktorski tandem Sabatini - Auzilio sada čeka teži deo posla, a to je - da ubedi >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << čelnike Barselone da prihvate više nego skromnu finansijsku ponudu u opciji za otkup ugovora na kraju sezone.

Kako saznaje uvek dobro obavešteni katalonski list Mundo Deportivo, Inter je stupio u kontakt s Barsom i dao sledeći predlog - pozajmica do kraja sezone, uz opciju kupovine. Mada nije objavljeno kolika je Interova ponuda, pomenuti izvori kategorički tvrdi da je to daleko manja suma od one koju Barseona traži za svog polivalentnog vezistu, a to je 20.000.000 evra.

Upravo to će i biti glavni kamen spoticanja dve strane, pošto Barselona nema ništa protiv da se odrekne Brazilca tek oporavljenog od teške povrede zbog koje nije igrao osam meseci i udomi ga u nekom drugom klubu, ali to neće uraditi po svaku cenu.

Rafinjina želja je jasna i ista kao i kod gotovo svih igrača sa slabijom minutažom - želi više vremena kako bi dobio poziv reprezentacije Brazila za Mundijal u Rusiji. To je ono što je Mazinjo, Rafinjin otac i agent, preneo na sastanku s Barsinim direktorskim trilinogm Oskarom Grauom, Pepom Segurom i Robertom Fernandezom.

I Barsa ima svoje zahteve. Tačnije, posle velikog transfera Filipea Kutinja, ali i sve izvesnijeg dolaska supertalentovanog štopera Džerija Mine, klubu je potreban novac kako bi nadomestio minus.

Ono što je zanimljivo jeste da je posrednik u Rafinjinim pregovorima sa Interom Luis Enrike. Njega je vrhuška Intera kontaktirala kako bi se raspitala za kvalitete momka koji se podjednako dobro snalazi kao defanzivni i centralni vezista, ali i desno krilo, a nekadašnji trener Barselone rekao je samo pohvalne stvari.

Poznato je, međutim, da Inter nema para za transfere kojim može da barata ove zime i da je prilično ograničen kada je u pitanju dovođenje novih igrača. Tačnije, kako do leta mora da nadomesti čak 70.000.000 evra kako bi ispoštovao odredbe finansijskog fer-pleja, Inter sve do narednog prelaznog roka ne sme da potroši ni cent, ili da ove zime proda nekog za ogroman novac.

Dakle, to što je Inter ponudio Barseloni može da bude samo simbolična svota. Simbolična ako se uzme da Barsa traži bar 20.000.000 evra.

Pred Interom su dani puni izazova.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.