Radu dao gol Raduu, desilo se četvrti put u Italiji!

Izvor: Sportske.net, 30.Sep.2019, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radu dao gol Raduu, desilo se četvrti put u Italiji!

U istoriji Serije A, fudbaler je četiri puta dao gol golmanu koji se isto preziva.

Juče je Stefan Radu pogodio mrežu Đenove i savladao svog zemljaka i prezimenjaka Jonuta. Ovaj golman je inače član Intera na pozajmici u Liguriji.

I jedan i drugi su bili reprezentativci Rumunije, ali nisu rođaci, Stefan već dugo nije po ukusu selektora.

Ali, ovo nije prvi put da su prezimenjaci bili strelac i golman.

Prvi put se desilo 1981. u duelu Torina >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << i Askolija. Paolo Pulići, nekadašnji kapiten "Bikova", italijanski reprezentativac poznat pod nadimkom "Ciklon" je savladao Felićea Pulićija golmana Askolija, kasnije i političara koji je preminuo prošle godine.

Roberto Manćini je 1993. igrajući za Sampdoriju pogodio mrežu Fođe na čijem je golu bio Frančesko Manćini, popularni "Panter" koji je legenda Fođe.

I poslednji put 2007. je legendarni napadač Atalante, Kristijano Doni pogodio mrežu Rome, na golu je stajao Brazilac Doni, kome je to doduše nadimak, pravo ime mu je Aleksander Marangon Donieber.

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.