Izvor: MozzartSport.com, 20.Jun.2021, 07:54

Radonjić o pojačanjima: Uverio sam se u Ivanovićeve kvalitete, Mitrović će nam mnogo značiti

"Proces formiranja ekipe je u toku. Razmatramo sve opcije i tražimo najbolja moguća rešenja. Ne mogu da budem zadovoljan činjenicom da je neophodno da napravimo mnogo promena. Znam da to nije dobro. Ali, učinićemo sve da prevaziđemo te okolnosti i pređemo granice realnog", poručio je trener Crvene zvezde

Samo što se završila minula sezona, šampion Srbije i Jadrana krenuo je u sklapanje igračkog kadra za narednu. Crvena zvezda je angažovala dvojicu košarkaša >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << koji su minule takmičarske godine branili boje podgoričke Budućnosti: Nikolu Ivanovića i Luku Mitrovića. Dolazak beka crnogorske reprezentacije je uzdrmao region, dok se Mitrović posle četiri godine vratio u klub sa kojim je kao kapiten osvojio 10 trofeja. Trener ekipe sa Malog Kalemegdana Dejan Radonjić je za Žurnal istakao da je zadovoljan pojačanjima i da će crveno-beli učiniti sve da naprave iskorak u Evroligi.

21.30: (1,60) Finiks (13,0) LA Klipers (2,60)

Ne sumnja crnogorski stručnjak da će Ivanović i Mitrović pomoći Zvezdi da ostvari dugoročne ciljeve.

"Radi se o igračima za koje verujem da će pomoći Crvenoj zvezdi da ostvari ciljeve u dugoročnom periodu. Proteklih godina, kroz našu saradnju, imao sam priliku da se uverim u njihove igračke i ljudske kvalitete, sto je znatno olakšalo proces odlučivanja", rekao je Radonjić za Žurnal.

Sa Nikolom Ivanovićem je već imao priliku da sarađuje u redovima Budućnosti pre 10 godina.

"Ivanović poseduje veliko iskustvo u Evropi i ABA ligi. Igrajući dugo na visokom nivou pokazao je da ima ono što nam je potrebno, kao i da je spreman da odgovori na velike izazove koji su pred nama. Kod njega sam prepoznao veliki motiv i želju, što se poklapa sa ambicijama Crvene zvezde".

Luka Mitrović je bio važan šraf u Crvenoj zvezdi tokom Radonjićevog prvog mandata. Zajedno su osvojili tri titule u ABA ligi, isto toliko puta su bili i prvaci Srbije, kao i osvajači Žućkove levice.

"O Mitroviću nema potrebe previše trošiti reci, pogotovo ne o kvalitetu koji je i u tek završenoj sezoni pravio razliku. Kao igrač koji se afirmisao u Crvenoj zvezdi i sa njom za pet godina osvojio 10 trofeja, on odlično poznajem sistem na kome insistiram, očekivanja i ambijent. Što ce nam sigurno mnogo značiti".

Dolazak pomenutog dvojca samo je označio početak prelaznog roka za crveno-bele. Već se spekuliše o dolasku reprezentativaca Srbije Alekse Avramovića i Stefana Jovića, dok se najavljuje i povratak Stefana Lazarevića na Mali Kalemegdan iz FMP-a. Radonjić nije hteo da govori o imenima, istakao je da ga ne raduje činjenica što je neophodno napraviti veliki broj promena, ali i da će Zvezda učiniti sve da nastavi sa uspesima u regionu, ali i da bude konkurentna u Evroligi.

"Kao sto sam rekao, proces formiranja ekipe je u toku. Razmatramo sve opcije i tražimo najbolja moguća rešenja. Ne mogu da budem zadovoljan činjenicom da je neophodno da napravimo mnogo promena. Znam da to nije dobro. Ali, učinićemo sve da prevaziđemo te okolnosti i pređemo granice realnog. A, realno je da u Evroligi budemo bolji nego prošle sezone i postavimo sistem koji će iz godine u godinu garantovati iskorak".

Uveren je da će na kraju Crvena zvezda napraviti tim sposoban da ostvari i zapažen rezultata na evrosceni.

"Proces selekcije ekipa praktično je počeo dan posle izuzetno teške i uspešne sezone. Tražimo najbolja moguća rešenja koja su nam dostupna. Odnosno, tražimo igrače koji ce pomoći Crvenoj zvezdi da napravi iskorak u Evroligi gde je prošle sezone imala 10 pobeda. Razumljivo, nezahvalno je pričati o konkretnim imenima, dok su proces selekcije i razgovori sa igračima u toku. Ali, uveren sam da ćemo na kraju tog procesa, u skladu da našim mogućnostima, napraviti tim koji ce biti konkurentniji na evro sceni i koji ce imati više pobeda nego minule sezone. Razumem veliko interesovanje javnosti, ali očekujem i da navijači razumeju proces koji je u toku".

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Radonjić: Neophodno je da napravimo mnogo promena, znam da to nije dobro

Izvor: B92, 20.Jun.2021

Burno je bilo proteklih dana na Malom Kalemegdanu na koji su stigli Ivanović i Mitrović, ali tu prelazni rok ne staje...Pominje se odlazak Voldena i prelazak u stručni štab Marka Simonovića, a kao potencijalna pojačanja navode se Jović i Avramović...Strateg crveno-belih Dejan Radonjić govorio...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.