Izvor: Blic, 21.Nov.2005, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić drži korak sa Zvezdom

Radonjić drži korak sa Zvezdom

Golovima Srđana Radonjića Partizan je juče uspeo da osvoji tri boda na gostovanju Radu na Banjici.

Prvo iznenađenje juče prisutnima na stadionu na Banjici priredio je trener Rada Bogdan Korak, koji je iz protokola izostavio Dejana Rusmira, koji je, pošto je izostavljen iz startne postave, odbio da sedi na klupi. Njegov kolega iz Partizana Jirgen Reber u odsustvu Ivice Kralja šansu da brani na jučerašnjoj utakmici ukazao je Kipraninu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Nikolasu Asprogenisu, kome je ovo bio prvi zvanični meč na golu crno-belih.

'Građevinari' su preko Sikimića prvi došli u priliku za gol, međutim u 27. minutu gosti su golom Srđana Radonjića iz penala stigli do vođstva, pošto je pre toga Ljubinković oborio Nađa u šesnaestercu. Rad je posle grešaka, najpre Emeghare a potom i golmana Asprogenisa, uspeo da izjednači preko juče veoma raspoloženog Mitra Novakovića. Posle kornera Stojakovića on je glavom loptu smestio u mrežu gostiju, a Srđan Radonjić na identičan način u 64. minutu postavlja konačan rezultat 2:1 za Partizan.

Šef stručnog štaba tima iz Humske, Jirgen Reber, bio je zadovoljan izdanjem svojih pulena na Banjici.

- Zadovoljan sam jer smo uspeli da zabeležimo treću uzastopnu pobedu. Što se tiče rezultata, sami sebi smo otežali posao. Kod primljenog gola loše smo reagovali iako smo znali da je protivnik opasan iz prekida. U drugom poluvremenu smo bolje odigrali, ali mislim da smo kod vođstva 2:1 morali bolje da realizujemo kontranapade - rekao je Reber posle utakmice.

Strelac jedinog gola za Rad vezista Mitar Novaković misli da je njegov tim oštećen.

- Mislim da je sudija napravio veliku grešku kada je u prvom poluvremenu dosudio penal za Partizan. Između Ljubinkovića i Nađa nije bilo kontakta. Da crno-beli nisu tada došli do vođstva pitanje je kako bi se utakmica odvijala - rekao je Mitar Novaković.

Trener domaćih Bogdan Korak nije pominjao suđenje, ali bio je razočaran porazom svog tima.

- Čestitam mojim igračima koji su pružili izvanrednu igru. Želeli smo pobedu. Pružili smo maksimum i mislim da smo zaslužili bar jedan bod na ovoj utakmici - izjavio je Korak. A. Anđelić

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.