Radonjić: Na čvrstinu čvrstinom

Izvor: B92, 28.Jan.2015, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Na čvrstinu čvrstinom

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić najavio je čvrstu igru protiv berlinske Albe petom kolu Top16 faze Evrolige, u četvrtak od 20.45 u dvorani “Pionir”.

Trenutno vodeći tim ABA lige će protiv izabranika Saše Obradovića juriti prvi trijumf u drugoj fazi elitnog takmičenja, dok Alba trenutno ima po dve pobede i poraza.

Alba >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Beograd dolazi u za njih sjajnom trenutku. Plasirali su se u Top16 fazu, imaju odlične rezultate u domaćem šampionatu gde drže prvo mesto. Pobedili su Barselonu i Galatasaraj i došli su u dobru poziciju da prođu dalje. Sale Obradović radi odličan posao i to je evidentno”, rekao je Radonjić, “Ekipa Albe je atletski jako kvalitetna i igra veoma čvrsto. Intenzitet igre drže na maksimalnom nivou i zato smo svesni da nas čeka težak meč. Moramo da odigramo dobro u oba pravca, a naša ideja je da ostvarimo prvu pobedu u Top16 fazi. Ovoga puta igramo u Pioniru i znamo da će atmosfera biti sjajna. To nam je bitno jer smo najmlađi tim u Evroligi. Nadam se da ćemo odigrati dovoljno dobro kako bi ostvarili prvu pobedu”.

Radonjić nije želeo da izdvaja pojedince iz redova Albe uz konstataciju da je to sjajan kolektiv koji je odlično uklopio trener Obradović.

Tim Albe je sastavljen tako da kolektivni duh bude baš izražen. Od kontrole igre plejmejkera do unutrašnje igre, gde nemaju dominantnog igrača. Međutim, sa igračima koji su nominalno četvorke došli su do pozicije da budu kvalitetniji na petici jer odlično koriste brzinu i atletske sposobnosti. Oni pokušavaju da iskoriste te prednosti, a razlike između naša dva tima su očigledne. Na nama je da pokušamo da ostvarimo te prednosti, da odigramo dobro, da napadački steknemo određene prednosti i da na kraju budemo zadovoljni”, naglasio je Radonjić “Na njihovu čvrstu igru moramo da odgovorimo istom merom. Nama je to do sada donosilo kvalitet iako u Top16 možda nije izgledalo tako. Ipak, mislim da možemo da budemo dovoljno kvalitetni da protiv Albe u tome možemo da im pariramo. Moramo da iskoristimo naše prednosti u razlici u timovima. Da li će se to valorizovati kroz šut koji je u Podgorici bio na visokom nivou u drugom poluvremenu, a sa kojim smo u nekim mečevima imali problem, ostaje da se vidi. Ali, to su stvari koje se dešavaju tokom sezone. Puno komponeti mora biti prisutno kako bi se savladala Alba”.

Iz Crvene zvezde su poručili da će kapije “Pionira” biti otvorene dva sata pre početka utakmice. Klub je takođe još jednom uputio apel navijačima da navijaju fer i sportski bez ubacivanja bilo kakvih predmeta na teren, upotrebe lasera i pirotehničkih sredstava, jer bi svaki i najmanji incident mogao da ima nesagledive posledice za ‘crveno-bele’.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.