Radonjić: Imali smo problem u organizaciji

Izvor: MVP.rs, 08.Nov.2014, 01:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radonjić: Imali smo problem u organizaciji

Zvezda je zabeležila drugi poraz u sezoni.

Crvena zvezda Telekom je izgubila od Olimpijakosa u punoj dvorani "Kombank Arene". Tako beogradski crveno-beli sada imaju po dve pobede i poraza u D grupi Evrolige, a nakon meča sa Pirejcima ih čeka nešto teži raspored, jer idu na noge Laboral Kući i Galatasaraj Liv Hospitalu.

Kapiten Crvene zvezde Telekom, Luka Mitrović, rekao je da je Olimpijakos pokazao zbog čega je u vrhu najelitnijeg evropskog takmičenja:
>> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << />
"Videli ste i sami o kakvoj se ekipi radi", istakao je Mitrović, a potom dodao:

"Pričalo se dosta o tome kako oni dolaze oslabljeni u Beograd i kako ćemo ih u ovakvoj atmosferi lako pobediti, ali oni su i tako oslabljeni pokazali zašto su prvi u grupi i jedan od glavnih pretedenata za fajnal-for. Uspeli su da nas čvrstom igrom izbace iz ritma zbog čega nismo bili dovoljno dobri u napadu. Zahvaljujući dobroj odbrani uspeli smo da igramo penal završnicu, ali nažalost ne i da trijumfujemo. Ipak, nismo izgubili od bilo koga nego od Olimpijakosa, tako da nema vremena za tugovanje. Već sutra idemo na put u Mađarsku gde gostujemo ekipi Solnoka i nadam se da ćemo uspeti da slavimo u Jadranskoj ligi koja je naš prioritet", zaključio je Mitrović.

Šef stručnog štaba crveno-belih, Dejan Radonjić, takođe je izrazio reči hvale za večerašnjeg Zvezdinog rivala:

"Čestitke Olimpijakosu na zasluženoj pobedi. Pokazali su zašto su prvi u našoj grupi i dugo godina u vrhu evropske košarke", kratko je uzdahnuo Radonjić, a potom nastavio:

"Oni su bili čvrsti od samog početka, ali smo mi bili dobro koncentrisani pa smo imali dobar rezultat u prvoj četvrtini. Međutim, naša koncentracija u napadačkoj igri nije bila tako dobra kao u fazi odbrane. Kao posledica toga sve vreme smo pokušavali da stignemo rezultat, ali smo na kraju svojim karakterom uspeli da iznudimo neizvestan finiš meča i zaostatak od samo dva poena. Međutim, tu su presudili kvalitet i veliko iskustvo Atinjana. Oni su odigrali mnogo većih mečeva od ovoga, tako da nije moglo da se očekuje da će sada biti lošiji nego inače", istakao je Radonjić, a potom dodao:

"Sada krećemo na put u Mađarsku i tamo ćemo imati samo jedan trening, tako da je veoma malo vremena na raspolaganju da se odmorimo i pripremimo za utakmicu protiv Solnoka, ali moramo da pokažemo snagu. Zahvaljujem se publici na podršci, ambijent je bio stvarno fenomenalan i nadam se da će rezultati u ovakvim završnicama doći kada bude najpotrebnije", optimističan je Radonjić.

Na pitanje koliko je uzavrela atmosfera uticala na njegove izabranike na samom početku meča, Radonjić je odgovorio:

"Evidentno je bilo da smo imali problema u organizaicji igre zbog toga što je Olimpijakos nametnuo čvrstu odbranu od samog početka. To im je iz minuta u minut davalo mogućnost da održavaju prednost, a nama je falilo samopuzdanja. Na osnovu toga mislim da nije bio problem ambijent, nego sam teren. Uostalom, mi smo imali adekvatan rezultat u prvoj deonici. Jednostavno, u drugom delu utakmice nismo bili dovoljno dobri da savladamo ovakvog velikana evropske košarke", objasnio je Radonjić, a potom prokomentarisao učinak Zvezdinih Amerikanaca:

"Jasno je da je Markus Vilijams pokazao veliku želju da bude lider i to što večeras nije bio na nivou kao inače ne znači da je trebalo da se opredelimo da drugi igrač bude vođa ovog duela. Vilijams je u velikom naletu i pun samopouzdanja i on je igrač koji uvek treba da bude naš meč viner. Igrali smo protiv zaista kvalitetnog protivnika koji je u poslednje tri godine dva puta bio prvak Evrope i koji je slavio u sve četiri utakmice u našoj grupi iako je tri puta gostovao. Nije lako biti na nivou da se savlada Olimpijakos, pogotovo u situaciji kada je evidentno da je došao izuzetno motivisan zbog promene trenera da slavi u Beogradu", prokomentarisao je trener Zvezde, a zatim objasnio nešto lošiju igru Čarlsa Dženkinsa:

"Dženkins u ovom trenutku nije na najboljem mogućem nivou i zato on niije mogao da dobije ulogu lidera večeras, a ne zato što on ne može to da bude. Smatram da u ovom trenutku ima više igrača koji su spremni da preuzmu odgovornost, ali nadam se da će i on sledeći put biti taj od kojeg se očekuje da ponese teret na svojim leđima i da ćemo imati mogućnosti da koristimo više igrača na različitim pozicijama".

(foto: KK Crvena zvezda)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.