Radnički u finalu Kupa Srbije

Izvor: B92, 01.Mar.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički u finalu Kupa Srbije



Ekipa Radničkog Kombank prvi je finalista Kupa Srbije koji se igra u Kragujevcu. Oni su u polufinalu savladali ekipu Crvene zvezde sa 3:1 po setovima 25:18 22:25 29:27 25:22 za 101 minut igre. Sjajno su odigrali Gjorgijev sa 33 i Dokić sa 31 poenom. U finalu vodeća ekipa u prvenstvu čeka boljeg iz duela Ribnica - Mladi Radnik. Ekipa Radničkog lako je dobila prvi set, da bi se Zvezda vratila u drugom i izjednačila rezultat. Posle velike borbe u trećem setu Radnički je uspeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da poveća prednost na 2:1.

U četvrtom setu je Zvezda krenula bolje, ali se Radnički sjajnom serijom odvojio na 10:5 i kada se činilo da je pobednik odlučen, Zvezda se vratila i preokrenula rezultat na 14:13.

Međutim, Radnički se ponovo vraća i krajem seta pravi nedostižnu prednost 22:18 i koristi drugu set loptu za 25:22.

"Veoma zanimljiva utakmica, osim prvog seta. Mislim da smo propustili šansu u trećem setu, kada nismo uspeli da realizujemo veliki broj kontri. Igrali smo dosta dobro u bloku. Neke stvari nam se ponavljaju, ali šta je tu je. Radnički je važio za favorita i to se i ispostavilo tačnim. Dokić je igrao izvanredno, trebalo je da više igramo kroz sredinu, a ne preko bokova. Pohvalio bih sve aktere meča i publiku i sudije, sjajna priredba" rekao je trener Zvezde Željko Bulatović

Trener Radničko Slobodan Galešev složio se svojim kolegom.

"U polufinalu su igrale dve najbolje ekipe. Utakmica je zadovoljila i po kvalitetu i dramatičnosti. Zvezda je bila maksimalno pripremljena za taj meč. Bilo je dosta grešaka koje pripisujem mladosti obe ekipe. Polufinale je proteklo u sporstkom duhu bez ikakvih zamerki", rekao je trener Radničkog.

Finale Kupa Srbije igra se u nedelju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.