Radnički u Zagrebu protiv Cedevite (nedelja,19h)

Izvor: KGsport.info, 17.Nov.2013, 03:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički u Zagrebu protiv Cedevite (nedelja,19h)

Radnički će u osmom kolu ABA lige biti gost zagrebačkoj Cedeviti, i tako nastaviti niz teških utakmica na oba fronta. Cedevita nije poražena u Zagrebu ove sezone, a zabeležila je već pet pobeda u regionalnom takmičenju.
Igrač koji je bio jedan od najistaknutijih u veoma teškoj utakmici protiv turskog Bešiktaša, Dušan Mlađan, najavio je sledećeg protivnika:
„Cedevita je od ekipa koje su najozbiljniji konkurenti ne samo za F4 već i titulu prvaka ABA lige. Popunjeni su na svim pozicijama sa po 2-3 kvalitetna igrača, imaju dobro izabrane strance i domaće igrače koji su spoj mladosti i iskustva. Jednako su dobri i u odbrani i u napadu“ – počeo je Dušan Mlađan.
Mlađan je naglasio da Cedevita nije nepobediva, iako je jedan od protivnika koji pretenduje na vrh tabele:
„Nema sumnje da će to biti sledeći u nizu napornih mečeva, ali već smo na početku sezone uspeli da napravimo brejk u Zagrebu, protiv Cibone, hoćemo to da ponovimo – kadri smo „ - dodao je on.
Radnički je na prvom ovosezonskom gostovanju slavio protiv Cibone u Zagrebu, a potom su usledila tri neuspeha u gostima, protiv Zvezde, Igokea i Solnoka. Trenutni odnos pobeda i poraza u ABA ligi je 3-4. Petorku najefikasnijih poentera čine: Marinović – sa 107 poena, Lešić – 98, Jaru – 90, Mlađan – 59 i Sili – 47. Radnički ima dvojicu igrača među najkorisnijima na Jadranu – Jaru je drugi, a Marinović treći, dok je na sedmom mestu član Cedevite Nurkić (momentalno je „broj jedan“ Voren iz Solnoka).
Mlađan: “Mi imamo kapacitete da pobedimo svaku ekipu u ABA ligi, nismo u podređenom položaju protiv bilo koga da igramo. Dobro smo otvorili sezonu, u poslednjem kolu jesmo kiksnuli protiv Budućnosti, ali mislim da ćemo moći da igramo ravnopravno sa Cedevitom. Moramo od prvog minuta da budemo koncentrisani, da igramo jaku odbranu, a da u napadu lopta više „kruži“ – tako možemo do sledećeg brejka u Hrvatskoj. Ako ostanemo u igri posle prvih 15-20 minuta, može svašta da bude.“
Da Šumadinci ne respektuju favorite potvrdila je partija protiv turskog Bešiktaša u Evrokupu, prošlosezonskog evroligaša. Na minut i po pre kraja tog derbija petog kola zaostatak Kragujevčana bio je tek dva poena.
Mlađan: “Jesmo izgubili dve utakmice u nizu, to remeti raspoloženje, ali i kada smo vezivali pobede nismo bili euforični, pa ni sada ne očajavamo. Nismo klonuli duhom, ima detalja koje moramo da doradimo – to je glavna pouka iz poraza, naročito protiv Bešiktaša, gde su nas neke „sitnice“ koštale pobede nad izrazitim favoritom. Baš zato što je Cedevita takođe favorit i što imaju jak sastav – imamo i mi jaku motivaciju. Moramo svoje greške da svedemo na minimum, takav pristup bi mogao da nas odvede četvrtoj pobedi na Jadranu.“
Prenos utakmice Cedevita-Radnički najavljen je na TV Arena Sport 2.
Foto: Duško Đorđević
Izvor: kkradnicki

Nastavak na KGsport.info...






Povezane vesti

Lešić ne može sâm, poraz Radničkog

Izvor: B92, 17.Nov.2013

Košarkaši Radničkog poraženi su na gostovanju Cedeviti sa 79:71, u 8. kolu regionalne ABA lige...Tim Miroslava Nikolića dobro se držao u Zagrebu, ali je u finišu greškama propustio priliku da možda napravi neočekivani brejk...Kragujevčanima je ovo peti poraz u regionalnom takmičenju, dok...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta KGsport.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta KGsport.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.