Radnički otvorio kolo pobedom nad OFK!

Izvor: Mondo, 24.Jul.2015, 22:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički "otvorio" kolo pobedom nad OFK!

"Meraklije" dolaze na meč sa Crvenom zvezdom s tri boda na kontu, zahvaljujući penal pobedi nad "romantičarima".

Foto: MN Press

Fudbaleri Radničkog "otvorili" su 2. kolo Superlige minimalnom, ali maksimalno važnom pobedom nad OFK Beogradom na fino popunjemom "Čairu".

U petak uveče, drugom od tri uzastopna rezervisanom za "meraklije": Radnički – OFK Beograd 1:0 (1:0).

Strelac gola koji je domaćem sastavu doneo prve bodove ove sezone, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << posle poraza na otvaranju u Čačku, bio je bivši fudbaler kragujevačkog Radničkog i Crvene zvezde, Petar Đuričković. Upravo njega u 55. minutu povukao je za dres u svom šesnaestercu defanzivac Zlatko Liščević, arbitar Milorad Milićević nije imao dilemu, a Đuričković tremu...

Uprkos tome što je prekršio nepisano pravilo da onaj koji je oboren, ne bi trebalo i da izvede penal, Đuričković je levicom plasirao loptu po sredini gola sačekavši da Stefan Čupić izabere stranu i baci se, u ovom slučaju u svoje levo.

Do tog trenutka, ni niški, ni beogradski sastav nisu imali pravu šansu za gol, sve se svodilo na udarce sa distance, koji golmanima nisu pravili probleme, a navijačima nisu mamili uzdahe i aplauze, a od trenutka kada je tim Milana Rastavca poveo, čak ni tri ofanzivne izmene Vladimira Petrovića nisu donele pomak u igri "romantičara", koji su pre pet dana poraženi 2:6 od Crvene zvezde na svom stadionu, u utakmici koja je izazvala i izaziva mnogo bure.

Povratnik u srpski fudbal Miloš Trifunović mogao je u 59. minutu, tri minuta posle gola Đuričkovića, da reši meč, ali je propustio da kazni još jedan kiks odbrane "romantičara". Njegov udarac jačom, levom nogom, iskosa sa leve strane otišao je nekontrolisano preko gola.

OFK je, igrajući uglavnom sa tinejdžerima, pokušavao u finišu meča da stvori bar šansu za gol, ali je najbolju na meču imao Aleksandar Jovanović iz Radničkog kojem je Supić odbranio udarac u 88. minutu za 2:0.

Radnički je kraj Morave, u Čačku, poveo u 38. minutu golom Antona Zemljanuhina, ali je potom Rastavčev tim dozvolio da Borac u drugom poluvremenu preokrene meč u svoju korist preko Milana Jevtovića (60) i Vladimira Krstića (82). I taj meč bio je odigran u petak uveče.

"Meraklije" narednog petka gostuju Crvenoj zvezdi na Stadionu "Rajko Mitić, dok će Pižonov tim ugostiti gradskog rivala Voždovac.

Uskoro opširnije...
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.