Radnički omanuo, Barseloneti titula

Izvor: B92, 31.Maj.2014, 21:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički omanuo, Barseloneti titula

Vaterpolisti Radničkog nisu uspeli da ostvare najveći rezultat u svojoj istoriji, poraženi su u finalu Lige šampiona od domaće Barselonete 7:6.

Kragujevčani su u finalu F6 u Barseloni doživeli prvi poraz u sezoni u Evropi, iako su poveli 2:0 na plivalištu Monžuik.

Domaćin je u drugom delu iskoristio nekoliko situacija sa igračem više i golovima iz kontranapada preokrenuo na 6:4, te u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << finišu zardržao prednost. Barseloneta je osvojila prvu titulu prvaka Evrope u istoriji. Radnički će morati da sačeka svoju.

Radnički, koji je osnovan pre samo dve godine i u svojoj debitantskoj sezoni osvojio evropski trofej (Evrokup), doživeo je prvi poraz u Evropi u ovoj sezoni u najvažnimem meču, pa je očigledno pritisak bio jači od Kragujevčana, čak i od rivala.

Po dva pogotka za Radnički postigli su najbolji stelac takmičenja Filip Filipović i Boris Zloković, a po jedan Ivan Basara i Damir Burić. Na golu je sjajan opet bio Zdravko Radić sa nekoliko maestralnih odbrana.

Barselonetu je do prve evropske krune nosio Lifante sa dva gola, dok su po jedan postigli Širanji, Roča, Egana, Ečenike i Ubović.

U meču za treće mesto u Barseloni, Primorje je bilo bolji od crno-belih sa 12:6.

Barseloneta - Radnički 7:6 (1:2, 2:1, 3:1, 1:2)

Kragujevčani su dobro počeli finalni meč, u prvom minutu golman Radić je sjajnom odbranom pokrenuo svoj tim, koji prvo propušta napad sa igračem više (izblokiran Vuksanović), ali već u drugom Zloković donosi prednost Radničkom (1:0).

Šansu za 2:0 propušta Ćirić koji pogađa prečku, dok s druge strane Radić sjajno čuva gol. To napad maksimalno koristi, Filipović pronalazi Zlokovića sa desne strane koji postiže drugi gol u finalu (2:0).

Nažalost, Kragujevčani nisu izdržali do kraja perioda, Argentinac Ečenike je sjajnom dijagonalom smanjio deficit Barselonete (2:1). Domaćin je nastavio u sjajnom ritmu i u drugom periodu, te preko Enage izjednačio pet minuta pre poluvremena (2:2).

Ipak, tri minuta pre kraja druge četvrtine Ivan Basara sjajnim šutem vraća Radnički u prednost (3:2). U finišu poluvremena Radić dva puta sjajno interveniše i spasava svoj tim, ali je sreća pogledala Barselonetu i Roča iz drugog pokušaja donosi novo izjednačenje (3:3).

Na startu drugog poluvremena Barseloneta je preokrenula. Prekršaj Ćirića je sankcionisan petercem, a Radić nije uspeo da odbrani udarac Lifantea (4:3). Ipak, vrlo brzo Kragujevčani vraćaju meč u egal, prvo Radić opet maestralno interveniše, a onda Burić šraubom pogađa mrežu rivala (4:4).

Nažalost, u naradnih nekoliko minuta Barseloneta odnosi pravlast u bazenu, te golovima Ubovića i Lifantea stiče dva gola prednosti (6:4) pred poslednju četvrtinu.

Konačno, u poslednjem period je proradio najbolji strelac LŠ, Filipović trese mrežu Barselonete i smanjuje zaostatak Radničkog (6:5). Nažalost, vrlo brzo Katalonci vraćaju +2, golom Mađara Širaljija (7:5).

Radnički se naravno ne predaje, a nastavlja da ga nosi fantastični Filipović koji lobom u stilu Vladimira Vujasinovića opet smanjuje pet i po minuta pre kraja (7:6).

U samom finišu meča Kragujevčani su izvršili veliki pritisak na gol rivala, ali nisu uspeli da dođu do izjednačenja, pa su ispustili istorijsku priliku da budu najbolji u Evropi. Prvu titulu šampiona Starog kontinenta osvojila je Barseloneta.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona,   Partizan,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Barseloneta imala veću želju"

Izvor: B92, 31.Maj.2014

Trener vaterpolista Radničkog Uroš Stevanović rekao je posle poraza u finalu Lige šampiona da je Barseloneta imala više snage i veću želju za pobedom...Radnički je u subotu u Barseloni izgubio od Barselonete sa 7:6 u prvom finalu Lige šampiona u klupskoj istoriji..."Sapleli smo se na kraju....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.