Radnički hita u Evropu – peta uzastopna pobeda Šumadinaca

Izvor: B92, 01.Mar.2024, 17:04

Radnički hita u Evropu – peta uzastopna pobeda Šumadinaca

Fudbaleri Radničkog 1923 savladali su IMT rezultatom 1:0 (1:0) u prvoj utakmici 23. kola Superlige Srbije.

Strelac jedinog gola za Šumadince na "Čika Dači" bio je Matija Gluščević u 15. minutu nakon odlične asistencije Milana Aleksića.

S obzirom na to šta se sve posle toga dešavalo pravo je čudo kako je danas viđen samo jedan gol.

Prvo poluvreme bilo je izuzetno uzbudljivo, sadržajno, nabijeno tempom, sporadično i tenzijom.

Nervoza >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je esklairala u 29. minutu kada je sudija Minaković isključio trenera Kragujevčana Feđu Dudića zbog prigovora. Najpre mu je pokazao žuti karton, pa odmah potom još jedan - pa je to već bio momenat kada je burno reagovala i domaća publika.

"Lopovi, lopovi", čulo se sa tribina "Čika Dače."

Dudić je, naime, reagovao nakon prekršaja koji je dosuđen za goste, nije to nila preteća situacija, ali je trener Radničkog bio ljut jer je smatrao da je Minaković napravio ozbiljnu grešku u provceni.

Novo uzbuđenje desilo se ubrzo pred golom Šumadinaca i to kakvo - Lutovac je sa tri metra prebacio gol danas odličnog Lekovića pošto je ovaj odbranio udarac,Arsića.

Koliko je samo sreće imao Radnički tada.

Sreća je bila saveznik i gostiju u poslednjem minutu prvog poluvremena kada je Vidaković iz slobodnog udarca pogodio stativu debitanta na golu IMT-a Vukliša. Čuvar mreže gostiju bio je savladan, nije baš najbolje reagovao tada, ali je imao sreće da lopta ne završi u mreži.

U nastavku, nije bilo šansi kao u prvom delu meča, ali je naboj bio na istom nivou.

Najnolju priliku nisu iskoristili gosti, odmah na startu drugog poluvremena.

Lutovac se opet našao u šansi, gađao je dalji ugao gola Lekovića koji se ponovo istakao, no odbio je loptu do Radočaja, a ovaj se obrukao, kao Lutivac u prvom poluvremenu.

Radnički je u ovom meču igrao bez najboljih golgetera, Činedu je napustio klub, Bevis je pod suspenzijom, Viždji je ušao tek u drugom poluvremenu, pa i ova činjenica doatno daje na značaju petojuzastopnoj pobedi Kragujevčana.

Navijači su ponovo u solidnom broju ispratili fudbalere Radničkog uprkos krajnje nepopularnom terminu, "pogurali" su svoje igrače ka novom trijumfu koji je Šumadince popeo na deobu četvrtog mesta.

Tamo je uz rame Čukaričkom.

IMT je nastavio nisku poraza - ovo je ekipi sa Novog Beograda bio četvrti uzastopni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

RADNIČKI IGRA TOTALNO DRUGAČIJE OD DRUGIH: Nova pobeda, ovakvom serijom ne mogu da se pohvale ni večiti rivali

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Mar.2024

Kragujevčani slavili protiv IMT-a...Fudbaleri Radničkog iz Kragujevca slavili su na domaćem terenu protiv ekipe IMT-a sa 1:0 (1:0) u utakmici 23. kola Superlige Srbije...Jedini gol postigao je Matija Gluščević u 15. minutu susreta...Kragujevčani su zabeležili petu uzastopnu pobedu i tim su koji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.