ABA: Radnički dobio Široki za 2-0

Izvor: B92, 08.Okt.2013, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Radnički dobio Široki za 2-0

Košarkaši Radničkog pobedili su Široki u 'Jezeru' sa 75:55, u 2. kolu ABA lige.

Ekipa Miroslava Nikolića tako je zadržala maksimalan učinak, nakon startne pobede protiv Cibone u Zagrebu.

Kragujevčani su odigrali sjajnu prvu i poslednju deonicu, ali je Široki u trećoj četvrtini pokazao da nije slučajno pobedio Zvezdu u prvom kolu. Tim Miroslava Nikolića do novog uspeha predvodili su Lešić sa 16, Marinović sa 15, Mlađan i Jaru sa po 14 poena, dok je kod gostiju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << najefikasniji bio Barać sa 12 poena.

Od samog starta utakmice u hali ’Jezero’ tim Miroslava Nikolića preuzeo je potpunu kontrolu. Marinović, Lešić i reprezentativac Kalinić sjajno su igrali pa je Radnički nakon deset minuta imao +15 (29:14).

Kragujevčani su do ubedljive prednosti prakitčno došli bez šuta za tri i to pokazuje koliko su dobro igrali. Borbeni Muftau Jaru dominirao je pod oba reketa (10 poena i 8 skokova za 20 minuta), a ostali igrači odlično su trčali kontre i polukontre.

U finišu poluvremena razigrao se Dušan Mlađan koji ima izuzetno mekanu ruku, i on je bio najzaslužniji što je Radnički i nakon 20 minuta imao dvocifrenu prednost – 42:31.

Gosti iz Širokog se nisu predavali, pa su u trećoj četvrtini u potpunosti uhvatili priključak nakon nekoliko odličnih odbrana i kontra napada. Serijom 7-0 prišli su na samo minus pet (44:39).

Poenima Lešića i Marinovića Radnički je odbio nalet gostiju, ali u ekipi Širokog rezigrao se Boris Barać koji je pravio dosta problema srpskoj ekipi. Ipak, tim iz Hercegovine u finišu treće deonice napravio je nekoliko ozbiljnih grešaka, pa je Radnički imao sasvim soldinih 58:46 pred poslednjih deset minuta.

Utakmica je sredinom treće četvrtine praktično i odlučena. Radnički je slomio u tim trenucima otpor gostiju, pa je u poslednjih deset minuta lako stigao do ubedljive pobede.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ABA: Radnički dobio Široki za 2-0

Izvor: B92, 08.Okt.2013

Košarkaši Radničkog pobedili su Široki u 'Jezeru' sa 75:55, u 2. kolu ABA lige...Ekipa Miroslava Nikolića tako je zadržala maksimalan učinak, nakon startne pobede protiv Cibone u Zagrebu...Kragujevčani su odigrali sjajnu prvu i poslednju deonicu, ali je Široki u trećoj četvrtini pokazao da...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.