Radnički bolji od Crvene zvezde

Izvor: RTS, 24.Nov.2013, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički bolji od Crvene zvezde

Vaterpolisti Radničkog pobedili su u prvom ovosezonskom derbiju sa Crvenom zvezdom. Prvak Srbije i Evrope u poslednjoj deonici iѕbegao potop i izborio častan poraz.

Vaterpolisti Radničkog iz Kragujevca pobedili su kod kuće Crvenu zvezdu sa 8:7 (2:0, 3:2, 2:0, 1:5) u derbi utakmici petog kola Prve A lige Srbije.

U ekipi Radničkog najefikasniji bio je Aleksandar Ćirić sa tri gola, dok je Boris >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Zloković postigao dva.

Po jedan pogodak za Zvezdu su postigli Nikola Rađen, Filip Kljajević, Viktor Rašović, Sava Ranđelović, Boris Vapenski, Andrija Prlainović i Džon Man.

Pobeda Kragujevčana mogla je da bude i ubedljivija, jer su u poslednju četvrtinu ušli sa čak pet golova prednosti, ali su se Beograđani tada probudili i rešili četvrti period u svoju korist sa 5:1.

Domaćin je odlično počeo meč i već posle prve četvrtine je ekipa Dejana Jovovića imala dva gola prednosti. Kragujevčani su nastavili u istom ritmu, pa je dva minuta pre kraja prvog poluvremena Radnički vodio sa 4:1. Zvezda je uspela da smanji na 4:2, ali je Filip Filipović golom u poslednjoj sekundi povisio na 5:2.

Sa odličnom igrom domaći igrači su nastavili i u drugom poluvremenu, pa su na kraju treće deonice imali pet golova prednosti (7:2), ali su gosti iz Beograda odličnom igrom u poslednjoj četvrtini ublažili poraz.

Posle pet odigranih kola Radnički se nalazi na prvom mestu sa maksimalnim učinkom, dok je Zvezda drugoplasirana sa četiri pobede i jednim porazom.

Crvena zvezda i Radnički će se sledeće subote u Bečeju boriti za Superkup Evrope.

Meč na plivalištu "Park" u Kragujevcu posmatralo je oko 900 gledalaca.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.