Radnički Niš: Otišli Drinčić i Grbić, ali tim ostaje

Izvor: Mondo, 25.Maj.2019, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički Niš: Otišli Drinčić i Grbić, ali tim ostaje

Klub sa "Čaira" objavio ko je otišao, a ko će biti deo tima i sledeće sezone.

FK Radnički iz Niša demantovao je u subotu navode pojedinih medija da će se u tom klubu desiti "egzodus", istakavši da će okosnica ekipe ostati na Čairu.

Posle pisanja o selidbi golmana Borivoja Ristića (35) u grčku Larisu kod Gordana Petrića, kao i odlazaka Nikole Drinčića (34), Petra Grbića (30) i Lazara Ranđelovića (21), pozajmljenog od Olimpijakosa, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << klub sa "Čaira" oglasio se saopštenjem i demantovao razlaz ekipe koja je ove sezone ostvarila istorijski rezultat i zauzela drugo mesto na tabeli Superlige.

"Mnogi mediji danas su preneli vest da će se u Fudbalskom klubu Radnički desiti 'egzodus' i da će tim biti dosta slabiji naredne sezone, ali to nije tačna informacija. Okosnica ekipe iz prošle sezone ostaće u Nišu, doćiće i adekvatna pojačanja, a za odlaske pojedinih igrača se odavno znalo, tako da će njihove zamene biti dovođene planski", navedeno je u saopštenju Radničkog.

Dodato je da je pod ugovorom većina prvotimaca koja je iznela teret tek završene sezone. Najavljeno je da će oni biti lideri i u takmičarskoj 2019/20.

To su Nermin Haskić, Radovan Pankov, Saša Stojanović, Djorđe Crnomarković, Stefan Djorđević, Taras Bondarenko, Riota Noma, Petar Petrović, Nikola Čumić, Aleksa Jovanović, Marko Živković...

"Ostaje da se vidi kakav će biti status domaćeg veterana Aleksandra Jovanovića, koji je imao malu minutažu, ali je bez obzira na to važan deo tima sa Čaira", dodaje se u saopštenju.

Kada je reč o treneru Nenadu Lalatoviću, Radnički je naveo da je on u nedelju još jednom ponovio da ima nekoliko inostranih ponuda, ali da bi, ako se takav transfer ne realizuje, rado ostao u Nišu.

Lalatović će, kako se dodaje, konačnu odluku doneti nakon odmora, a posle razgovora s rukovodstvom Radničkog. To je najavio prvi čovek Radničkog, Ivica Tončev.

"Uvek želimo još jedan korak napred u odnosu na prethodnu sezonu, tako će biti i sada. Neki igrači odlaze, neki ostaju, ali one koji su otišli zamenićemo još boljim. Naš cilj i glavna opsesija ostaje osvajanje jednog trofeja, koji će, nadam se, sledeće godine stići u Niš. Želimo iskorak i u Evropi, mislim da smo partijama u domaćem šampionatu pokazali da smo kadri da to i učinimo", rekao je on.

"Što se trenera tiče, sada smo svi na odmoru, o tome će se razgovarati u narednom periodu", dodao je Tončev.

Što se tiče odlazaka sa Čaira, Radnički je saopštio da je okončana saradnja sa Nikolom Drinčićem i Petrom Grbićem.

"To se u klubu znalo, jer su sa njima i potpisani ugovori na jednu sezonu. Njih dvojica su mnogo doprineli dobrim rezultatima ekipe i Radnički će im uvek biti zahvalan", naveo je Radnički.

Foto: MN Press

Takođe, prema uslovima odavno sklopljenog transfera, Lazaru Ranđeloviću istekla je pozajmica iz Olimpijakosa.

"Svoje 'papire' uzeo je i golman Borivoje Ristić, koji je izrazio želju da karijeru i život nastavi u Grčkoj, pa mu je Radnički izašao u susret", navodeno je u saopštenju.

Kako se dodaje, ugovor je istekao i desnom beku Aleksandru Todorovskom, ali će se sa njim voditi pregovori o nastavku saradnje.

Ovom spisku, kako se navodi, treba dodati i ime Damira Kojaševića, koji je još pre nekoliko nedelja napustio Čair, ne opravdavši epitet najvećeg zimskog pojačanja.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.