Radnički FMP slavio u prvom kolu

Izvor: Sportski Žurnal, 24.Mar.2012, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnički FMP slavio u prvom kolu

BKK Radnički – Radnički FMP 73:78 (17:16, 18:20, 12:20, 26:22)
Dvorana: Šumice. Gledalaca: 500. Sudije: Maričić, Pecelj, Vorkapić. Osvojene lopte: BKK Radnički 10, Radnički FMP 11. Izgubljene lopte: BKK Radnički 18, Radnički FMP 16. Asistencije: BKK Radnički 18, Radnički FMP 13. Lične greške: BKK Radnički 27, Radnički FMP 24. Pet ličnih grešaka: Milovanović u 35. minutu (Radnički FMP), Kitanović u 37. minutu (BKK Radnički). Tehnička greška: Mijović u 36. minutu (BKK Radnički).
BKK RADNIČKI: Šljivančanin 2, Osmokrović 8, Tomić 3, Balaban 13, Rakonjac, Boltić 1, Ilić, Kitanović 9, Petrović 13, Gacić 4, Mijović 8, Lalić 12.
RADNIČKI FMP: Đokić 6, Zarić, Đuran, Stamenković, Milovanović 6, Vasilić 6, Silađi, Tubak 2, Smiljanić 9, Dimić 31, Džaković 8, Stojadinović 10.
Prema srpskoj definiciji derbija, duel BKK Radničkog i Radničkog FMP u potpunosti je opravdao očekivanja. Nismo se nagledali lepe košarke, tu i tamo bi „izletela” po neka atrakcija. Ali, zato se od početka igralo pod velikom tenzijom, veoma brzo, borbeno, agresivno, sa mnogo, možda i previše kontakta.
Baš zbog toga što su pustile da se igra „muški”, sudije su često bile na meti publike, u nekoliko trenutaka na teren su uletala „strana tela”. Ali, osim tih ispada i publika je dala poseban štimung svemu.
Na kraju, baš kao što definicija nalaže, ovaj derbi je imao svog junaka. Bez ikakve dileme bio je to Miloš Dimić. Bek Radničkog FMP bio je nezaustavljiv. Čuvari su se smenjivali na njemu, nisu ga štedeli, ali on je sipao i sipao. Uglavnom van 6,75 – poslednja trojka koju je ubacio, njegova peta, gotovo da je rešila pitanje pobednika.
Na 37 sekundi pre kraja, Balaban je uneo i loptu i Vasilića u koš za ko zna koje izjednačenje na utakmici (71:71). A onda je Dimić brzinom svetlosti došao na malo dalje od 6,75 metara od protivničkog koša, digao se na šut i – lopta je ušla kao kap (74:71). Nikolić je zvao minut odmora, imao je njegov tim 19,3 sekunde za napad. Osmokrović je sve dobro uradio, probio, ubacio za 73:74, a Lalić poslao Džakovića na liniju penala – on nije grešio i Panteri su došli na korak od cilja.
Pokušao je Osmorković da novom trojkom vrati neizvesnost, ali između njega i koša tima iz Železnika isprečila se ruka Vasilića koji je loptu ekspresno prosledio do Džakovića koji je uveliko bio u kontri. On je promašio, ali na pravom mestu bio je Stojadinović, vratio je loptu u koš i stavio tačku na ovaj super uzbudljivi derbi.
Povreda Boltića
Koliko samo žestokih duela su izdržali igrači oba tima. Ali, Marko Boltić jedan nije mogao. U borbi za loptu sa dugajlijama Radničkog FMP, nezgodno je doskočio i sa bolnom grimasom, držeći se za zglob desne noge, pao na parket.
Sve se dešavalo u 32. minutu. Najbolji asistent KLS više se nije vraćao u igru. Trener Krstaša Dragan Nikolić, posle utakmice nije mogao da na tu temu kaže više od:
Nadam se da povreda nije ozbiljna. Ali, posle glomazne KLS, dolazi do umora. I Gacić je bio povređen, pa Šljivančanin, sada Boltić. Moraćemo o tome da povedemo račune.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Sportski Žurnal...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.