Rađa se nova Holandija! A stiže Advokat (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 04.Jun.2017, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rađa se nova Holandija! A stiže Advokat (VIDEO)

Lale u Roterdamu demolirale Obalu Slonovače sa 5:0

Rađa se neka nova Holandija. Selekcija Lala pregazila je u Roterdamu reprezentaciju Obale Slonovače sa 5:0 u prijateljskoj utakmici posle koje će ulogu selektora preuzeti Dik Advokat od sadašnjeg vršioca dužnosti Freda Grima.

Prva zvezda ove utakmice, pomalo neočekivano, bio je defanzivac Ajaksa Džoel Veltman koji je postigao dva gola za Lale. Prvi gol dao je u 13. minutu, nakon što ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << zaboravila protivnička odbrana, a u 36. minutu je i drugi put zatresao protivničku mrežu.

Između ta dva pogotka jedan iz penala „smestio“ je i Arjen Roben u 32. minutu.

Dejvi Klasen je u 69. minutu, posle asistencije Jansena, povisio na 4:0. A tačku na ubedljivu pobedu stavio je upravo Jansen u 75. minutu. To je bio najubedljiviji poraz Obale Slonovače u međunarodnim utakmicama, inače tu selekciju predvodio Belgijanac Mark Vilmots.

Ova utakmica pamtiće se i po tome što je Vesli Snajder izjednačio rekord Edvina van der Sara i 130. put obukao dres Holandije.

Holandija će, sa Advokatom na klupi sledećeg petka takođe u Roterdamu dočekati Luksemburg u utakmici kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2018. godine.

Lale trenutno zauzimaju četvrto mesto na tabeli A grupe sa šest bodova manje od vodeće Francuske.



(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.