Izvor: Blic, 04.Jul.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radije bih u zid, nego na kočnicu

Radije bih u zid, nego na kočnicu

LONDON - Kolumbijac Huan Pablo Montoja priznaje da bi se radije slupao pri velikoj brzini, nego da trku završi znajući da je propustio priliku da pretekne Mihaela Šumahera. Vozač Vilijams je prošle nedelje na stazi Nirburgring pokazao da se ne plaši starijeg Šumahera, kada je posle kontakta Nemac završio u šljunku pored staze.

- Sebe vidim kao trkača, a ne kao vozača. Na pistu izlazim da se borim protiv konkurenata, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da ih jurim i obilazim, ne da gledam u zadnji deo njihovog bolida. Dobro znam da su neki od vozača u konstantnom strahu od udesa. To nije moj stil - rekao je Huan Pablo Montoja, koji sa 39 bodova u generalnom plasmanu deli četvrto mesto s Fernandom Alonsom.

Montoja je tako na indirektan način napao klupskog kolegu Ralfa Šumahera, koji pre tri nedelje u Kanadi punih 40 krugova nije želeo da napadne brata.

- Mihael je počeo da me poštuje 2001. godine, kada sam ga prestigao na trci u Brazilu. Od tog dana je prema meni daleko agresivniji, nego što je prema ostalim vozačima. Jedno ću vam reći, Mihael gotovo nikada neće rizikovati ako vidi da ste brži od njega. Skloniće se u stranu. U suprotnom, za obojicu će trka biti završena. Takođe, on zna da u ovom trenutku može da izgubi više od mene. Prvi je i svaki bod je kao zlatan. Ja vozim da pobedim, drugo mesto me ne zanima - dodao je Montoja.

A. P. Mihael i šest pobeda

PARIZ - Mihael Šumaher je prošle godine upravo na trci za Veliku nagradu Francuske osvojio petu šampionsku titulu, kada je kroz cilj prošao kao prvi, ispred Kimija Raikonena i Dejvida Kultarda. Šumaheru je to ujedno bila i šesta pobeda na stazi u Manjikuru - 1994, 1995, 1997, 1998, 2001. i 2002.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.