Radičević za 24 sata: Ovo mi nije prva trojka s 16 metara, ima nečeg u nama Srbima!

Izvor: 24sata, 24.Nov.2014, 19:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radičević za "24 sata": Ovo mi nije prva trojka s 16 metara, ima nečeg u nama Srbima!

Već godinama unazad desi se da srpski košarkaš pogodi neku gotovo nestvarnu trojku. Pogodio je Aleksandar Đorđević protiv Hrvatske, pa Dušan Kecman sa celog terena Ciboni. Na sličan način utakmice su rešavali i Mirosavljević, u petak i Zoran Erceg protiv Crvene zvezde, a poslednji u tom dugačkom nizu je mladi srpski reprezentativac Nikola Radičević

U nedelju je startni plejmejker Sevilje u prvenstvenom duelu sa Realom iz Madrida u poslednjoj sekundi poluvremena >> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << pogodio koš sa svoje polovine za totalnu euforiju u hali „Gradskoj hali San Pablo”.

„Nije mi prvi put da sam dao ovakvu trojku, ali protiv Reala je to nešto specifično. Cela hala je poludela, baš je lep osećaj. Posle su mi svi čestitali, bilo je i onih komentara za pranje ruku u Moravi”, rekao je 20-godišnji Čačanin za „24 sata”.

Radičević objašnjava da vežba šuteve sa pola terena uglavnom zbog takmičenja sa svojim saigračima.

Nikola Radičević | Foto: M. Metlaš

„Ostajemo ponekad posle treninga, vežbamo te šuteve, igramo se i kladimo u njih”, kazao je mladi plejmejker.

On dodaje da je nekada smatrao da su sve te trojke Srba slučajnost, ali više nije toliko siguran u to.

„Ranije sam mislio da je slučajnost sve to, ali posle ovolikog broja trojki već počinjem da mislim da ima nečega u nama Srbima. Definitivno postoji nešto, volimo mi te šuteve u zadnjoj sekundi”.

Ta trojka, na njegovu žalost, nije sprečila „kraljevski klub” da trijumfuje u Andaluziji (72:81), ali malo ko je i mogao da očekuje od Sevilje da nanese prvi ovosezonski poraz Realu. Uprkos nešto slabijim rezulatima Radičevićeve ekipe u prvenstvu, gde su iz osam kola zabeležili samo dve pobede, on je prezadovoljan tim klubom.

„Ovo mi je treća godina u Sevilji, prvi put sam dobio ozbiljniju ulogu u timu. Postao sam prvi plejmejker ekipe, igram preko 20 minuta po meču. Svi u klubu su uz mene, imaju poverenje, ne osećam nikakav pritisak i prezadovoljan sam Seviljom”, kaže izdanak čuvene čačanske škole, koji je sa 15 godina prešao u Partizan.

On kaže da je dosta napredovao i u „crno-belom” dresu pod trenerskim palicama Gorana Tadića i Aleksandra Matovića, ali se po povratku Duška Vujoševića u Partizan ipak odlučio da napusti klub jer za njega nije bilo mesta u prvom timu.

Prešao je u najjači evropski nacionalni šampionat, ACB ligu, gde već tri godine nosi dres Sevilje. Od skoro je dobio i novog trenera, pošto je na početku sezone za šefa stručnog štaba imenovan Skot Rot, 51-godišnji Amerikanac sa bogatim igračkim i trenerskim iskustvom.

„Sistem rada je drugačiji nego pre dve godine kada je trener bio Renezes. Trener traži malo čvršću igru, što podseća na neke NBA sisteme, ali to mi i odgovara. Rot je bio i sam igrač, igrao je i u NBA, i u Evropi i zna kako je nama igračima”, smatra Radičević.

On je dodao da mu ističe ugovor na kraju sezone, ali još ne razmišlja o nekom NBA angažmanu već se koncentriše samo na svoje igre.

„Meni je ovo poslednja godina ugovora, s tim da postoji opcija da ga produžim na još dve godine. Sešću sa roditeljima i menadžerom, popričaćemo o tome i razmislićemo šta dalje. Trenutno mi je u fokusu samo ova sezona, želim da što bolje iskoristim minute koje dobijam, ići ću korak po korak”, jasan je organizator igre koji ove sezone prosečno beleži 7,6 poena i 3,4 asistencije po meču.

Sledeću utakmicu Sevilja gostuje Ćasobeu, a onda na svom terenu dočekuje Barselonu, a Nikola je obećao da će i protiv katalonskog velikana pokušati da podigne svoje navijače na noge kao i protiv Reala.

Što bi rekao čuveni hrvatski košarkaški komentator Slavko Cvitković, „To mogu samo Srbi”.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na 24sata...






Povezane vesti

Radičević: Ovo mi nije prva trojka s 16 metara, ima nečeg u nama Srbima!

Izvor: Blic, 24.Nov.2014

Već godinama unazad desi se da srpski košarkaš pogodi neku gotovo nestvarnu trojku. Pogodio je Aleksandar Đorđević protiv Hrvatske, pa Dušan Kecman sa celog terena Ciboni. Na sličan način utakmice su rešavali i Mirosavljević, u petak i Zoran Erceg protiv Crvene zvezde, a poslednji u tom dugačkom...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.