Radenović sjajan u porazu od Cibone

Izvor: MVP.rs, 02.Nov.2015, 00:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radenović sjajan u porazu od Cibone

Tim iz Aleksandrovca je poražen u Zagrebu.

U nedelju su na programu bile dve utakmice osmog kola ABA lige, a nakon njih su se radovali zagrebački timovi. Cibona je na svom terenu bila bolja od Igokee rezultatom 86:72, dok je Cedevita upisala trijumf na gostovanju Tajfunu sa 78:67.

Sjajnu partiju u prestonici Hrvatske prikazao je Ivan Radenović. Centar Igokee je vukao svoj tim sa 18 poena (4/8 za dva, 10/11 za jedan), osam skokova, tri asistencije, dve ukradene >> Pročitaj celu vest na sajtu MVP.rs << lopte i osam iznuđenih faulova, što mu je donelo 30 indeksnih poena. Ali, to nije bilo dovoljno da se savlada Cibona. Vuk Radivojević je upisao 21 poen (6/9 za dva, 3/8 za tri), ali se probudio kasno, kada je pitanje pobednika već bilo rešeno.

U dresu Cibone se istakao Džejms Brajan Florens sa 20 poena (1/1 za dva, 6/12 za tri, 0/2 za jedan) i šest asistencija. Marin Rozić je zabeležio 18 poena, dok je mladi Ante Žižić (18, 210) bio nadomak dabl-dabl učinka sa 10 poena i devet uhvaćenih lopti. Po 11 poena su upisali Nebojša Joksimović i Žan Mark Šiško (18, 189), a jedan manje Marko Jagodić-Kuridža.

Ciboni je pobeda nad timom iz Aleksandrovca treća u ovogodišnjem izdanju regionalnog takmičenja. Zahvaljujući njoj pomerili su se sa poslednjeg mesta na tabeli, a u devetoj rundi će gostovati Sutjesci i imaće priliku da dodatno poboljšaju svoju pozciju. Sa druge strane, Igosi su doživeli četvrti neuspeh pred susret sa Krkom, koji ih očekuje narednog vikenda.

Drugi zagrebački tim koji nastupa u ABA ligi upisao je rutinsku pobedu nad Tajfunom, ali je domaćin dugo odolevao. Miro Bilan i Džejkob Pulen su, sa po 16 poena, bili najzaslužniji za petu pobedu u sezoni. Na drugoj strani se istakao Siola Klark III sa 19 poena, šest asistencija, četiri ukradene lopte i tri skoka.

Cedevita će u devetom kolu igrati na svom terenu protiv Mega Leksa, dok će Tajfun treću pobedu tražiti protiv Union Olimpije.

OSMO KOLO

Petak:

Mega Leks - Sutjeska 101:72

Subota:

Zadar - Union Olimpija 67:56

Krka - MZT Skoplje Aerodrom 72:68

Budućnost VOLI - Metalac Farmakom 83:72

Nedelja:

Cibona - Igokea 86:72

Tajfun - Cedevita 67:78

Utorak:

Crvena zvezda Telekom - Partizan NIS (18č)

(foto: KK Cibona / Borna Filić / PIXSELL)

Nastavak na MVP.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MVP.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MVP.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.