Rade Savić oborio svetski rekord, podigao 290 kilograma iz benča

Izvor: Blic, 21.Maj.2013, 17:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rade Savić oborio svetski rekord, podigao 290 kilograma iz benča

Rade Savić postavio je novi svetski rekord u benč presu podigavši 290 kilograma u apsolutnoj kategoriji bez opreme na evropskom prvenstvu u pauerliftingu koje se održava u Knjaževcu do 25. maja.

- Veoma sam srećan, ne obara se svetski rekord svaki dan! Koliko je lep osećaj takmičiti se na evropskom prvenstvu u svojoj zemlji i pred svojim narodom utoliko je veći pritisak jer se od mene očekivalo najviše, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << očekivalo se da potvrdim ono što sam najavio - kaže Rade Savić koji je već dve godine svetski rekorder u GPC federaciji, a u Knjaževcu je sopstveni rekord od 275 kilograma popravio za čitavih 15.

Rade je uoči takmičenja najavljivao da će probati da digne i čitavih 300 kilograma, ali kaže da je nakon prve i druge serije u kojima je digao 280 pa 290 kilograma osetio malaksalost zbog vrućine, pa je, ionako prezadovoljan rezultatom, tih 300 kilograma ostavio za neki drugi put.

Među 120 takmičara iz 22 zemlje, drugo mesto osvojio je Kiril Golberg iz Rusije sa podignutih 260 kilograma, a treći je Fredi Gonzales iz Španije koji je podigao 250 kilograma.

Najjači čovek na svetu, kako zovu našeg Radeta Savića planira nove pobede. Već 26. maja ide u Budimpeštu na evropsko prvenstvo u američkoj GPA federaciji.

- Tamo je svetski rekord 260 kilograma. Nadam se da ću za ovo kratko vreme uspeti da se odmorim, oporavim i postanem prvak i u američkoj federaciji - planira Savić.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbin postavio novi svjetski rekord u benč presu

Izvor: BanjalukaLive.com, 21.Maj.2013

Rade Savić postavio je novi svjetski rekord u benč presu podigavši 290 kilograma u apsolutnoj kategoriji bez opreme na evropskom prvenstvu u pauerliftingu koje se održava u Knjaževcu do 25. maja. "Veoma sam srećan, ne obara se svetski rekord svaki dan! Koliko je lep osećaj takmičiti se na evropskom...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.