Izvor: MozzartSport.com, 09.Mar.2021, 13:51

Račvanje za Riberija na kraju sezone: Monca ili Bundesliga?

Francuz izvesno napušta Fjorentinu na leto

Kao neko ko godišnje zarađuje 4.500.000 evra, Frank Riberi nije mnogo dao Fjorentini ove sezone. Povrede su slovile da do sada odigra 19 utakmica, a uspeo je da postigne jedan i namesti pet golova. Kako se Viola muči na 14. poziciji, samo šest bodova daleko od zone ispadanja, tenzije u klubu su konstantno prisutne, a nezadovoljstvo iskusnog francuskog ofanzivca osetilo se pre šest dana. Riberi je bio besan jer ga je >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << trener Čezare Prandeli u porazu od Rome izveo iz igre u 79. minutu.

Nedelju dana kasnije, italijanska Gazzetta dello Sport najavljuje da je rastanak Francuza i Viole na kraju sezone gotovo izvestan. Riberiju ugovor ističe predstojećeg leta, a čini se da ni jedna strana neće imati nameru da razgovara o produžetku saradnje. U 38. godini života, Riberijeva plata je ogromna investicija za ono što on (ne) donosi klubu. Pritom, njegov karakter mu očigledno dozvoljava da preispituje trenerske odluke i da im se protivi. Očigledno je da mu negodovanje kada treneri odluče da ga zamene nije strano - nešto slično je viđeno prošle sezone kada ga je Vinčenco Montela poslao na klupu protiv Lacija.

PRIMEIRA, 22.45: (1,65) BRAGA (3,80) GIMARAES (5,50)

Legenda minhenskog Bajerna takođe ima viziju budućnosti koja ne podrazumeva ostanak u Firenci. Planovi se svode na povratak u Bundesligu ili učestvovanje u ambicioznom projektu Silvija Berluskonija i Adrijana Galijanija zvanom Monca. Tamo bi se pridružio prijatelju Kevin-Prinsu Boatengu koji sa pet golova i četiri asistencije gura trenutno drugoplasiranu Moncu ka seriji A.

Riberi igra drugu sezonu na Artemio Frankiju, posle 41 nastupa zabeležio je svega četiri pogotka i osam asistencija. Opcija produžetka saradnje na još godinu dana uključena je u prvobitni dvogodišnji ugovor, ali kako stvari stoje, neće biti iskorišćena.

|

Kompletna ponuda na www.mozzartbet.com

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.