Računica - Šta je sada potrebno Lesteru, a šta Totenhemu za titulu?

Izvor: Sportske.net, 18.Apr.2016, 23:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Računica - Šta je sada potrebno Lesteru, a šta Totenhemu za titulu?

Trka za šampiona Engleske postala je očekivano još zanimljivija posle remija Lestera i pobede Totenhema.

Lester je nedelju remizirao sa Vest Hemom na svom stadionu (2:2) i na tom meču je ostao bez najboljeg strelca Džejmija Vardija koga čeka suspenzija (više o tome OVDE).

Pored toga, veliki problem za Lester jeste i pobeda Totenhema u Stouku od 4:0, jer Sparsi sada imaju pet bodova manje.

Možda to u ovom trenutku, četiri kola pre kraja deluje kao solidna >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << zaliha, stvari ipak nisu baš tako lagane za ''lisice''.

Naime, Lesteru su potrebne još TRI pobede u preostala četiri meča kako bi i definitivno osigurao titulu, odnosno u slučaju da Totenhem slavi na svim utakmicama.

Računica je takva - Lester sada ima 73 boda, a Totenhem 68, međutim ako Lester na primer pobedi na samo dve utakmice i na jednoj remizira (uz jedan poraz) imaće 80 bodova. Totenhem bi u slučaju da pobedi sve do kraja takođe imao 80 bodova, ali bi bio prvak zbog bolje gol razlike.

Ukoliko pak Totenhem kiksne na jednoj utakmici, to znači da će i Lester imati pravo na još jedan kiks, odnosno da će ''lisicima'' biti dovoljne i dve pobede na četiri meča.

Lester ima teži raspored, nakon što će ugostiti Svonsi, ide Mančester junajted, potom dolazi Everton i u poslednjem kolu ide Čelsiju.

Totenhem će najteži zadatak imati upravo na gostovanju Čelsiju za dva kola, nakon što ugosti VBA. Totenhem posle gostovanja na Stamford Bridžu dočekuje Sautempton i gostuje Njukaslu u poslednjem kolu.

Raspored do kraja:

Lester - 73

Svonsi (D)

Mančester junajted (G)

Everton (D)

Čelsi (G)


Totenhem - 68

VBA (D)

Čelsi (G)

Sautempton (D)

Njukasl (G)

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

Lester ili Totenhem? Čelsi drži ključeve i izabrao je stranu!

Izvor: MozzartSport.com, 19.Apr.2016, 10:57

Plavci do kraja igraju protiv Lestera i Totenhema i nemaju dilemu za koga da navijaju..Totenhem je smanjio zaostatak za Lesterom i nagovestio dramatičan rasplet šampionske trke do kraja sezone u Premijer ligi. Do prošlog kola je izgledalo da niko i ništa ne može da zaustavi Lester na putu ka senzacionalnoj...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.