Rabobank prestaje da sponzoriše bicikliste

Izvor: Press, 19.Okt.2012, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rabobank prestaje da sponzoriše bicikliste

Holandska banka Rabobank objavila je danas da završava sponzorisanje profesionalnog biciklizma navodeći da je nestalo poverenje u taj popularni sport posle objavljivanja eksplozivnog izveštaja Američke antidoping agencije o sistematskom dopingovanuu legendarnog američkog bicikliste Lensa Armstronga

Banka je saopštila da će prestati da sponzoriše svoje muške i ženske profesionalne timove krajem 2012. nakon 17 godina, prenosi AP.

Predstavnik odbora guvernera poznate >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << banke Bert Brugink rekao je da je odluka doneta "teškim srcem", dodajući da je Rabobank uverena da je "međunarodni profesionalni biciklizam sposoban da stvori čist i pošten sport".

Za muški tim Rabobanka, između ostalih, voze Holanđanin Robert Gesink i Španac Luis Leon Sančes, dok žensku ekipu predvodi svetska i olimpijska šampionka u drumskoj vožnji Marijana Fos.

Nastavak na Press...






Povezane vesti

“Rabobank” se povlači iz biciklizma

Izvor: Sportski Žurnal, 19.Okt.2012

Holandska banka „Rabobank“ objavila je da završava sponzorisanje profesionalnog biciklizma navodeći da je nestalo poverenje u taj popularni sport posle objavljivanja eksplozivnog izveštaja Američke antidoping agencije o sistematskom dopingovanuu legendarnog američkog bicikliste Lensa Armstronga.. Banka...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.