RVP: Vidić je stavljao glavu tamo gde je bilo jezivo staviti nogu

Izvor: B92, 30.Mar.2020, 21:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RVP: Vidić je stavljao glavu tamo gde je bilo jezivo staviti nogu

Holandski fudbaler Robin van Persi prisetio se perioda provedenog u Mančester junajtedu.

Sjajni napadač je za crvene đavole igrao u periodu od 2012. do 2015, a pre toga je bio osam godina član velikog rivala Arsenala.

Već u prvoj sezoni na Old trafordu, osvojio je titulu Premijer lige koju je toliko čekao.

"Samo pogledaj tadašnji tim: Vidić, Ferdinand, Skols, Gigs, Kerik, Evra... >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Šampioni. Bilo je izuzetno primamljivo igrati sa njima... Lepo je bilo i to što više nisam bio najstariji i nosio najveću odgovornost kao u Arsenalu. Svaki tim ima svoju hijerarhiju. U Mančesteru je ona bila jasna: šefovi su bil Pol Skols, Rajan Gigs, Majkl Kerik, Nemanja Vidić i Rio Ferdinand. Sve što se dešava van terena, to oni rešavaju", rekao je Van Persi.

O velikom prijatelju Nemanji Vidiću ima samo reči hvale.

"Vidić je bio ratnik, gurao je glavu tamo gde je bilo jezivo gurnuti nogu. Sve je radio za pobedu", istakao je Van Persi.

Van Persi se prisetio i zanimljivog događaja iz prve sezone, kada su imali 12 bodova prednosti u odnosu na Mančester siti.

Međutim, kod Aleksa Fergusona nije bilo mesta za opuštanje.

"'Slušajte me dobro sad, ako vidim igrača u provodu pre no što podignemo pehar – taj leti napolje’. Nemilosrdan je bio: ’Baš me briga ko ste i šta ste osvojili. Ako izađete pre no što uzmemo titulu letite iz tima i idete na transfer listu’. Posle tog govora, izlazimo na trening, mislim da je to bio najteži trening u mom životu. A sve to na 12 razlike", ispričao je Van Persi za holandski "So Foot".

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ON JE BIO RATNIK! Bivši igrač Mančestera se pohvalno izrazio o Nemanji Vidiću

Izvor: Kurir, 31.Mar.2020, 10:01

Holandski fudbaler Robin van Persi prisetio se perioda provedenog u Mančester junajtedu.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.