RUUUNI! Vredelo je čekati takvu golčinu! Arsenal kaznio Mitrove i Njukaslove zicere, Vardi i Mahrez više nisu miljenici sreće (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 02.Jan.2016, 19:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUUUNI! Vredelo je čekati takvu golčinu! Arsenal kaznio Mitrove i Njukaslove zicere, Vardi i Mahrez više nisu miljenici sreće (VIDEO)

Fantastičnim golom engelskog napadača, Mančester Junajted je konačno prekinuo crnu seriju, a Luj van Gal se spasao momentalnog otkaza

Samo jedan gol u prvom poluvremenu na šest utakmica i umesto premijerligaškog novogodišnjeg ludila - novogodišnji mamurluk. Ali stvari su se promenile u drugih 45 minuta, mreže su počele da se tresu širom Engleske, pa su se premijerligaši ipak izvukli i pružili užitak subotnjeg popodneva.

Arsenalova pobeda, fenomenalan pobedonosni >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << gol Vejna Runija i preteško breme favorita na Lesterovim leđima su obeležili čuveni popodnevni termin subotom.

Arsenal ostaje na čelu posle minimalne pobede nad Njukaslom. Pobeđuje u onim utakmicama u kojima se kuje titula i u kojima je ranije rasipao bodove. Njukasl je bio bolji rival u prvih sat vremena na Emiratima, ali su se ispromašivali Perez, Vajnaldum i srpski napadač Aleksandar Mitrović koji je sa četiri metra poslao loptu nebu pod oblake iz stopostotne priluke. Kazna je stigla u 72. minutu. Olivije Žiru je nadskočio ove sezone katastrofalnog Koloćinija i prebacio odbranu Svraka, a Loran Koščelni bio na pravom mestu da loptu sprovede u mrežu za oduševljenje na Emiratima i petu pobedu Tobdžija na poslednjih šest mečeva. Venger je izgleda pronašao čarobnu formulu…

Konačno su se radovali Old Traford i napaćeni navijači Mančester Junajteda. Luj van Gal je u jednom trenutku utakmice sa Svonsijem praktično bio smenjen trener jer je sve najavljivalo novi frustrirajući kiks njegovog tima, ali je Vejn Runi pronašao davno izgubljenu magiju i doneo Crvenim đavolima trijumf koji se čekao od 21. novembra - 2:1.

Svonsi je odolevao u prvom poluvremenu, ali je centaršut raspoloženog Janga početkom drugog poluvremena pronašao Marsijala koji takvu šansu nije proipsutio. Runi je bio “kratak”, ali je Marsijalu lopta baš legla na glavu i Junajted je poveo. Na sličan način je Svonsi izjednačio. Pasivni Darmijan je pustio centaršut, a Sigurdson majstorskim udarcem glavom izazvao muk na Teatru snova. U tom trenutku nije bilo navijača Junajteda koji nije poželeo da Van Gal odmah napusti klupu slavnog kluba. I to bi se verovatno i desilo odmah posle utakmice da Vejn Runi nije pokazao kakvu magiju ima u kopačkama. Kritikovani as Junajteda je postigao prvi gol posle dva i po meseca. Ali kakav gol! Fenomenalnom štiklom posle prodora Marsijala je bacio Svonsi na kolena, razgalio Old Traford, skinuo tonu pritiska sa svojih leđa i sačuvao posao Luju van Galu.

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.