RUTINSKI: Srbija izašla lako na kraj sa Hrvatskom

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Jun.2023, 07:54

RUTINSKI: Srbija izašla lako na kraj sa Hrvatskom

Ostala su još četiri meča za Gvidetijeve izabranice u Ligi nacija.

Podmlađena ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije pobedom je okončala takmičenje u drugoj sedmici Lige nacija u Braziliji. Izabranice Đovanija Gvidetija su nadigrale Hrvatsku sa 3:1 (25:16, 25:11, 23:25 i 25:17) posle 87 minuta igre.

Srbija je tako drugu sedmicu takmičenja završila sa tri pobede protiv Japana, Tajlanda i Hrvatske, i jednim minimalnim porazom od domaćina turnira, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Brazila.

Srbija će u Suvonu (27. jun – 2. jul) igrati protiv Kine, Nemačke, Dominikanske Republike i Bugarske. U Koreji će pored domaćina još igrati SAD i Poljska.

Srbija u takmičenju po grupama neće igrati protiv Italije, Holandije i Koreje.

Finalni turnir V Lige nacija 2023. u konkurenciji odbojkašica odigrati od 12. do 16. jula u Arlingtonu (Teksas) u SAD.

Sistemom takmičenja Lige nacija predviđeno je da se za svaku sedmicu takmičenja formiraju po dve grupe sa po osam selekcija, kao i da takmičenje u okviru jedne sedmice traje šest dana, od utorka do nedelje.

Svaka reprezentacija će odigrati po 12 utakmica tokom tri sedmice, odnosno četiri meča za šest dana tokom jedne sedmice. Na Finalnom turniru će igrati osam reprezentacija, a takmičenje počinje od utakmica četvrtfinala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.