RUTINSKI: Maks Ferštapen pokorio Brazil

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Nov.2023, 21:28

RUTINSKI: Maks Ferštapen pokorio Brazil

Bez problema.

Vozač Red Bula Maks Ferštapen slavio je na Velikoj nagradi Brazila, 20. trci ovogodišnjeg šampionata Formule 1.

Trostruki svetski šampion je na stazi "Interlagos" kompletirao dvostruki trijumf, pošto je prethodno slavio i u sprintu u Sao Paulu. Holandski automobilista je ujedno došao do 17. pobedu ove sezone, čime je dodatno pomerio svoj rekord.

Ferštapenu je najbliži bio Lando Noris u Meklarenu, a njima dvojici se pridružio vozač >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Aston Martina Fernando Alonso posle borbe sa Serhiom Peresom do samog cilja.

Holanđanin je na "Interlagosu" upisao rutinsku pobedu, koja je došla posle drame pre i odmah posle samog starta trke.

Još pre starta došlo je do drame u Sao Paulu, pošto je Šarl Lekler zbog problema sa hidraulikom izleteo sa staze.

Srećom, Monegašanin se sklonio iza zaštitnih ograda i trka je krenula po planu, ali je već u prvoj krivini došlo do velikog incidenta. Vozač Hasa Niko Hilkenberg je okrznuo Aleksa Albona u Vilijamsu, koji je katapultiran pravo u ogradu, a usput je pokupio timskog kolegu nemačkog automobiliste Kevin Magnusena.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.