RUSI I BELORUSI MOGU DA UČESTVUJU NA VIMBLDONU: Ipak, pravila su toliko stroga da...

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Jun.2023, 16:09

RUSI I BELORUSI MOGU DA UČESTVUJU NA VIMBLDONU: Ipak, pravila su toliko stroga da...

Morali su da ih prime, ali su uspeli donekle i da ih ponize.

Na prošlom Vimbldonu nije bilo ruskih i beloruskih tenisera zbog sukoba u Ukrajini,  a ove godine će imati pravo učešća, ali pod posebnim uslovima.

Naravno da neće smeti da ističu bilo kakav vid ruskih ili beloruskih zastava, simbola, grbova, niti će na bilo koji način smeti da izražavaju podršku ratu u Ukrajini, kao ni Vladimiru Putinu ili Aleksandru Lukašenku.

- Ne smeju da nose niti >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da budu viđeni sa bilo čim što sadrži sliku, simbol, zastavu, amblem ili bilo šta što može da bude shvaćeno kao podrška rata ili podrška ruskog ili beloruskog režima. Igrači takođe ne smeju da dobijaju novac od države ili kompanija koje su kontrolisane od strane sankcionisanih individualaca. Neće biti izuzetka - piše "BBC".

Takođe, od igrača je traženo da prekinu bilo kakav vid saradnje sa kompanijama iz svojih zemalja, posebno sponzorima.

- Sve ovo moraće da se poštuje za vreme trajanja turnira. Razlog dodatnog pooštravanja pravila bila je ruska teniserka Veronika Kudermetova koja je sponzorisana od strane naftne kompanije 'Tatnjeft' koja je pod sankcijama Evropske unije.

Podsetimo, Kudermetova je opomenuta da će morati da skine obeležja te kompanije sa svoje opreme, torbe, trenerke, majice...

- U Madridu nisam imala problem, znam da mi to nije dozvoljeno na Vimbldonu, ako budem igrala tamo, moraću da sklonim bilo kakva obeležja te vrste sa svoje opreme - rekla je Kudermetova.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.