RUKOMET (LŠ): Poraz Partizana u Francuskoj

Izvor: Mondo, 25.Nov.2012, 21:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

RUKOMET (LŠ): Poraz Partizana u Francuskoj

Crno-beli na gostovanju u Monpeljeu nisu uspeli da ponove igru iz Čaira. Francuzi zasluženo osvojili bodove protiv oslabljenog srpskog tima - 31:26.

Rukometaši Partizana bili su ravnopravan rival Monpeljeu u Nišu, ali je nedelju dana kasnije francuski tim odneo ubedljivu pobedu pred domaćim navijačima u 6. kolu Lige šampiona - 31:26 (16:10) .

Bez povređenog Uroša Mitrovića i pomoći iskusnog Nenada Maksića, koji je napustio teren polovinom prvog poluvremena, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << crno-beli nisu mogli da pariraju trofejnom Monpeljeu.

Crno-beli su bili u rezultatskom egalu sa Francuzima do 14. minuta (7:7), ali je posle izlaska Maksića, zbog povrede ramena leve ruke, srpski tim izgubio na borbenosti. Nikola Karabatić i drugovi tada su serijom 5:0 (12:7) stigli do prve osetnije prednosti, a onda je bez problema održavali.

Najbolji pokazatelj da su pali u igri, bila je izjava trenera Partizana tokom taj-auta u finišu prvog poluvremena koji se svojim igračima obratio rečima "Niste napravili faul 10 minuta, prestali ste da se borite!"

U nastavku meča Partizan je posle ulaska Ognjena Kajganića pokušavao da pronađe pravu igru. Igrali su Beograđani nešto organizovanije, brže, pokušavali da se rezultatski priključe, stizali na "minus četiri" u nekoliko navrata (poslednji put u 38. minutu 25:29), ali je prednost koju je najuspešniji francuski tim stvorio u prvih pola sata igre bila prevelika.

Domaćini su, čini se, igrali taman sa onoliko snage koliko im je bilo potrebno da ne dozvole rivalu da ih ozbiljnije ugrozi, a nekoliko puta publiku su podigli na noge atraktivnim potezima.

Partizan posle šest odigranih kola u Ligi šampiona ostaje na začelju tabele grupa A sa pet poraza i jednom pobedom, dok je Monpelje do sada ostvario skor od dve pobede, jednog remija i tri poraza, što ih ostavlja u trci za prolaz u drugu rundu takmičenja.

(MONDO, foto: montpellierhandball.com)

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

LŠ: Partizan bez čvrstine protiv Monpeljea

Izvor: Sportal.rs, 25.Nov.2012

Crno-beli nisu uspeli da se revanširaju Monpeljeu. Umesto toga, srpski šampion je pretrpeo poraz od renomiranog rivala na njegovom parketu 31:26 (16:10), u okviru 6.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.