Izvor: MozzartSport.com, 19.Okt.2020, 19:56

RR tandem doneo Krki pobedu u Zadru

Prvi trijumf tima iz Novog Mesta ove sezone u ABA ligi

Rok Stipčević i Jan Rebec su danas bili glavni faktor Krke. I pred početak sezone smo najavili da bi tim iz Novog Mesta mogao lakše ove sezone da izbori opstanak u ligi, a to je donekle dobilo potvrdu u Zadru gde je slovenački tim slavio sa 73:70.

Najvažniji deo meča bila je poslednja četvrtina u kojoj je Krka nadjačala protivnika, mada je mogla i lakše da odradi posao do kraja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << />
Najefikasniji kod Krke bio je Rok Stipčević sa 20 poena, dok je Jan Rebec dodao 15. Kod Zadra je najbolji bio Vuković sa 20 poena.

Krka je bolje otvorila duel i uspela je da iskoristi greške koje je Zadar pravio u defanzivi kako bi stigla do 25 datih poena u prvoj četvrtini. Međutim, kako je utakmica odmicala, tako je Zadar počeo da pogađa u sve boljem procentu, pa je u trećoj deonici prišao na samo poen razlike.

Pred poslednju deonicu rezultat je bio 55:54 za Krku, tako da je sve ukazivalo na to da nas čeka neizvesna završnica utakmice, te da će se sve rešavati u poslednjim minutima.

Krka je uspevala da ima prednost pre svega zbog dobrog šuta za tri poena, a početak poslednje četvrtine bio je momenat kada je Krka napravila razliku od preko 10 poena. Zadar je probao da se vrati u poslednjim momentima. Ali nije uspeo.

ABA - 3. KOLO

Petak

Cedevita Olimpija - Split 94:66

/Džons 19 - Luković 12/

Subota

Igokea - Primorska 89:71

/Ilić 20 - Macura 25/

Budućnost - Borac 86:83

/Ivanović 27 - Džons 21/

FMP - Partizan 90:103

/Nenadić 26 - Miler Mekintajer 23/

Nedelja

Cibona - Mega 73:77

/Draženjak 23 - Smit 21/

Crvena zvezda - Mornar 93:62

/Lojd 16 - Pulen 12/

Ponedeljak

Zadar - Krka 70:73

/Vuković 20 - Stipčević 20/

Tagovi:

Tagovi:

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.