ROLAN GAROS: Đoković se mučio do jednog trenutka, ali je onda SAMLEO Švarcmana (GALERIJA+VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2017, 18:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ROLAN GAROS: Đoković se mučio do jednog trenutka, ali je onda SAMLEO Švarcmana (GALERIJA+VIDEO)

U narednom duelu protivnik će biti bolji iz okršaja Puj - Ramos.

Novak Đoković se plasirao u osminu finala Rolan Garosa, na kojem brani titulu. Najbolji srpski teniser je u meču trećeg kola pobedio Dijega Švarcmana, rezultatom 3:2 (5:7, 6:3, 3:6, 6:1, 6:1), a za plasman među osam najboljih igraće protiv boljeg iz okršaja Luka Puj - Albert Ramos Vinjolas. Srbin i Argentinac odigrali su drugi međusobni meč, a Đoković je povećao >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prednost na 2:0. Posle tri sata i 18 minuta.

Međutim, do ovog trijumfa nije došao nimalo lako. U prethodna dva meča u Parizu, protiv Granoljersa i Souze nije izgubio nijedan set, ali je to danas Švarcmanu uspelo dva puta. U pojedinim trenucima, Novak je bio i vidno nervozan pa se svađao sa sudijom. Međutim, taj trenutak kao da je bio ključni za dalji tok meča, jer je od tada krenula Srbinova serija.

Đoković je napravio prvi brejk u meču, i to u četvrtom gemu. Poveo je sa 3:1, a u narednom gemu, na svoj servis povećao i na 4:1. Onda je usledila serija 41. igrača na svetskoj rang listi koji je izjednačio na 4:4. Bilo je i 5:5, a u 11. gemu Argentinac je poveo sa 6:5. U odlučujućem gemu u prvom setu, Švarcman je imao pet set lopti, i tek je petu iskoristio.

Tokom drugog seta, napravljen je samo jedan brejk, a to je učinio Novak. Iskoristio je šestu priliku za brejk, za 5:3. Do izjednačenja u setovima došao je bez izgubljenog poena. Brejkova nije bilo ni u uvodnim gemovima trećeg seta, sve do osmog. Argentinac je oduzeo gem na servis Srbina, za 5:3. U narednom gemu, Đoković je imao četiri prilike za brejk, ali ih nije iskoristio. Međutim, Švarcman je drugu priliku za brejk iskoristio, posle Đokovićeve greške.

Na početku četvrttog seta, bilo je manje neizvesnosti. Posle desetak minuta bilo je 3:0 za Đokovića, uz jedan brejk (za 2:0). Bilo je i 4:0, a onda je (u tim trenucima) nervozni Đoković ušao u raspravu sa sudijom (više pročitajte OVDE). Posle toga, Švarcman je osvojio jedan, a Đoković dva gema. Tako da je ova deonica rešena rezultatom 6:1.

Novak Djokovic getting angry at the umpire | Roland Garros 2017 https://t.co/JoFQ3TxZ38 Novak Djokovic #Tennis #RG referee

— WorldOfVideos (@_Tweet_Tweeet_) June 2, 2017

U petom, odlučujućem setu, Đoković je napravio brejk u prvom gemu, a u narednim deonicama nije bilo brejkova. Barem, do petog gema, kada je iskoristio prvu brejk priliku, za 4:1. Uoči početka šestog gema, Švarcmanu se ukazivala pomoć, tačnije lekar je morao da ga izmasira. Na svoj servis, Đoković je izgubio samo jedan poen, za 5:1, a onda je Švarcman servirao za ostanak u meču. Novi brejk je potvrdio pobedu Đokovića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.